Városlista
2023. december 10, vasárnap - Judit

Hírek

2012. Március 03. 07:11, szombat | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Lőszerek és kézigránát is volt a családi házban

Lőszerek és kézigránát is volt a családi házban

Töltényeket, két kézigránátfejet és -nyelet, egy ködkézigránátot, valamint karabély- és vaklőszereket találtak a dunaújvárosi rendőrök és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai egy pusztaszabolcsi családi házban.

Mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-nek.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a házkutatást megelőzően a rendőrséghez bejelentés érkezett, miszerint a pusztaszabolcsi ingatlanon illegálisan tartott lőszerek, honvédségi gránátok vannak. Az akció biztonságos lebonyolításához az ügyben illetékes dunaújvárosi rendőrök a TEK szakembereinek a segítségét kérték, s az akció során elfogták és előállították a házban élő 19 éves fiút és annak 36 éves édesanyját.

A megtalált fegyverzeti anyagokat a házkutatásban részt vevő szakértők megvizsgálták. A kézigránátfejeket azonban további szakértői vizsgálatnak vetik alá, mivel a helyszínen nem volt megállapítható, hogy azok tartalmaznak-e robbanóanyagot. A lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatott fiú és anyja a lefoglalt tárgyakról azt mondta, azokat a jelenleg kamionsofőrként dolgozó apa vitte haza az 1990-es évek elején a sorkatonai szolgálatából. A férfi jelenleg külföldön tartózkodik, így őt csak később, a hazaérkezése után hallgathatják ki.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 09. 12:14, szombat | Kék hírek

Eltűnt egy 16 éves lány, a rendőrség is keresi

Bebők Dóra Székesfehérvárról tűnt el, ha látta, hívja a rendőrséget!

2023. December 07. 13:44, csütörtök | Kék hírek

Katalizátorokból kinyert nemesfémekkel illegálisan kereskedő cégre csapott le a rendőrség

Katalizátorokból kinyert nemesfémekkel illegálisan kereskedő cég kerepesi telephelyére csapott le a rendőrség és a társhatóságok

2023. November 30. 08:16, csütörtök | Kék hírek

Amerikai katonának adta ki magát, több alkalommal is utalt neki pénzt a magyarországi nő

A balatonalmádi sértett megismerkedett egy magát amerikai katonának valló személlyel az egyik közösségi portálon.

2023. November 29. 17:27, szerda | Kék hírek

Elítélték a tanárt, aki kiskorúval folytatott szerelmi viszonyt

Nem jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Püspökladányi Járásbíróság azt a tanárt, aki iskolája kiskorú diákjával folytatott szerelmi viszonyt