Városlista
2019. október 22, kedd - Előd

Hírek

2010. Április 28. 14:47, szerda | Bulvár
Forrás: HírTV

Lovaggá ütötték az Oscar-díjas filmrendezőt

Lovaggá ütötték az Oscar-díjas filmrendezőt

Lovaggá ütötték szerdán, Új-Zélandon a Gyűrűk ura trilógiával ismertté vált Peter Jackson filmrendezőt. Sir Peter elmondása szerint ez az elismerés többet jelent az Oscar-díjnál is.

A filmrendezőt II. Erzsébet brit uralkodó új-zélandi képviselője, Anand Satyanand főkormányzó ütötte lovaggá Wellington városában. Sir Peter az Új-Zélandi Érdemrend lovagi fokozatát kapta meg az új-zélandi kormányfői rezidencián tartott ünnepségen. Új-Zéland az előző év végén jelentette be, hogy lovaggá fogják ütni Jacksont.


A filmrendező a lovaggá ütése után újságíróknak elmondta: mivel egy filmben rengeteg ember munkája benne van, „úgy érzem, hogy egy egész iparág nevében veszem át a kitüntetést". A 48 éves filmes közölte, hogy a most kapott elismerés bizonyos szempontokból sokkal többet jelent számára az Oscar-díjaknál.


Sir Peter legnagyobb sikere, a Gyűrűk ura trilógia három része összesen 17 Oscar-díjat kapott, köztük a legjobb rendezőnek és a legjobb filmnek járó díjat is. Legújabb filmje a több díjjal is jutalmazott „Komfortos mennyország" című alkotás.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 17:01, hétfő | Bulvár

Örökre kizárt két utast a hajóiról a Royal Caribbean

Örökre kizárt egy nőt és útitársát a hajóiról a Royal Caribbean floridai üdülőhajó-társaság, mert a nő egy hajóúton kimászott az erkélyéről és életét veszélyeztetve készített szelfit.

2019. Október 18. 06:09, péntek | Bulvár

Nincs változás a világ legértékesebb márkáinak toplistáján

Immár a hetedik egymást követő évben lett az Apple és a Google a világ legértékesebb márkája az Interbrand nevű amerikai tanácsadó vállalat globális rangsorában.

2019. Október 17. 17:01, csütörtök | Bulvár

Räikkönen: Sör, fogorvos és Schumacher

Rendhagyó interjút közölt a svájci Blick a 40. születésnapját ünneplő Kimi Räikkönennel, a Forma-1 2007-es világbajnokával.

2019. Október 17. 14:49, csütörtök | Bulvár

Gájer Bálint esküvőre készül

Még van idő címmel jelent meg Gájer Bálint legújabb dalának klipje, amely azoknak szól, akik még nem találták meg az igaz szerelmet. Ezzel szemben Bálint szerencsésnek mondja magát, ő párjával már az esküvőjét tervezi.