Városlista
2020. június 7, vasárnap - Róbert

Hírek

2010. Április 28. 14:47, szerda | Bulvár
Forrás: HírTV

Lovaggá ütötték az Oscar-díjas filmrendezőt

Lovaggá ütötték az Oscar-díjas filmrendezőt

Lovaggá ütötték szerdán, Új-Zélandon a Gyűrűk ura trilógiával ismertté vált Peter Jackson filmrendezőt. Sir Peter elmondása szerint ez az elismerés többet jelent az Oscar-díjnál is.

A filmrendezőt II. Erzsébet brit uralkodó új-zélandi képviselője, Anand Satyanand főkormányzó ütötte lovaggá Wellington városában. Sir Peter az Új-Zélandi Érdemrend lovagi fokozatát kapta meg az új-zélandi kormányfői rezidencián tartott ünnepségen. Új-Zéland az előző év végén jelentette be, hogy lovaggá fogják ütni Jacksont.


A filmrendező a lovaggá ütése után újságíróknak elmondta: mivel egy filmben rengeteg ember munkája benne van, „úgy érzem, hogy egy egész iparág nevében veszem át a kitüntetést". A 48 éves filmes közölte, hogy a most kapott elismerés bizonyos szempontokból sokkal többet jelent számára az Oscar-díjaknál.


Sir Peter legnagyobb sikere, a Gyűrűk ura trilógia három része összesen 17 Oscar-díjat kapott, köztük a legjobb rendezőnek és a legjobb filmnek járó díjat is. Legújabb filmje a több díjjal is jutalmazott „Komfortos mennyország" című alkotás.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 04. 12:07, csütörtök | Bulvár

Átalakul idén a Campus Fesztivál

Átalakul idén a Campus Fesztivál: augusztus közepétől szeptember közepéig Campus Eleven néven rendezvénysorozatot indítanak, az eddigi négy nap helyett tizenegy alkalommal kapnak a látogatók fesztiválélményt Debrecenben

2020. Június 03. 13:00, szerda | Bulvár

Robotséfet tanítottak meg omlettet készíteni kutatók

Mérnökök egy csoportja megtanított egy robotot omlettet készíteni egészen a tojások feltörésétől az elkészült étel tányérra helyezéséig, és még azt is sikerült elérniük, hogy jó ízű ételt készítsen.

2020. Június 03. 07:14, szerda | Bulvár

Jövő héttől indul a Balatoni Nyár című magazinműsor

Jövő hétfőn indul a Balatoni Nyár című magazinműsor, amely délelőttönként várja a nézőket - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó Osztálya kedden az MTI-vel

2020. Május 30. 08:57, szombat | Bulvár

Győrfi Pál és a sportok - VIDEÓ

Melyik sport Győrfi Pálnak a kedvence? Hogy sikerült neki az Andonik Jako Sport kihívása? A videóból minden kiderül!