Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Augusztus 02. 14:53, hétfő | Bulvár
Forrás: HírTV

Luxusbánásmódot kap a megkínzott „repülő szamár”

Luxusbánásmódot kap a megkínzott „repülő szamár”

Exkluzív ellátással várják a világhírűvé vált orosz szamarat, Anapkát a Kreml istállójában - adta hírű vasárnap a Sun. A brit bulvárlap azt is megírta, hogy Anapkáért az egykori francia filmsztár, az évek óta harcos állatvédőké

A szamarat egy fekete-tengeri strandon egy hirdetési kampányhoz használták fel korábban. Ejtőernyőt erősítettek rá, majd egy motoros csónakkal felrántották a levegőbe a megdöbbent strandolók szeme láttára, miközben a jószág kétségbeesve üvöltözött. Anapka csaknem fél órán át repkedett 50 méter magasan. A jelenetet videóra vette valaki, majd feltette azt az internetre, és az állatvédők révén nemzetközi ügy lett Anapka megpróbáltatásaiból.


Anapka balsorsa milliókat érintett meg világszerte. Köztük a londoni focicsapat, a Tottenham Hotspur menedzserét, Harry Redknappet, aki felajánlotta, hogy befogadja a szamarat épülő állatmenhelyén, miután visszahozták Moszkvából. A 75 éves Brigitte Bardot az orosz elnöknél tett panaszt, mire Dmitrij Medvegyev úgy döntött, hogy az ügyet jó irányba kell fordítani, mivel az állat eddigi sorsa kedvezőtlen színben tünteti fel az országot.

Az orosz államfő utasítást adott, hogy Anapkát a Kreml híres lovas iskolájának istállójában kell kényeztetni. A lap szerint a szamarat a héten szállítják az istállóba. Az újság felsorolta, mi mindennel várják a Kreml istállójában Anapkát. Kényeztetni fogják napággyal, biorépákkal, állatkozmetikusok, masszőrök kezelik majd, sőt a Robert Redford ismert filmjéből megismert suttogóhoz hasonló állatterapeuta is azon lesz, hogy a szamár „visszanyerje lelki egyensúlyát".

A Sun szerint különleges patakezelésben, meleg, szűrt vizes fürdőben is része lesz Anapkának, miközben 24 órás őrszolgálat védi majd a légkondicionált istállót. „Anapka azt fogja gondolni, hogy meghalt és a szamarak mennyországába került" - mondta a Sun riporterének a Kreml egyik név nélkül nyilatkozó tisztségviselője a tervezett luxusbánásmódról.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára