Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 12. 14:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Lyukas a végtörlesztési szabály?

Lyukas a végtörlesztési szabály?

Külföldiek is jól járhatnak azzal a hétfőn elfogadott törvénymódosítással, amelyik számukra is lehetővé teszi a kedvezményes végtörlesztést, holott őket nem érinti károsan a forintgyengülés – írja a Magyar Nemzet.

Félő azonban, hogy emellett a vagyongyarapodás megállapításának korlátozása az adócsalók számára is hasznot hoz majd. A szakértők szerint a végtörlesztésre jogosultak körének kiterjesztése önmagában nem volt rossz kezdeményezés. A javaslatba azonban, úgy tűnik, hiba csúszott: nem zárta ki a végtörlesztésből azokat, akiknek külföldi pénzben keletkezik a jövedelme. A lap információi szerint ez a módosítás szinte csak a külföldi állampolgárokat, a tartósan külföldön dolgozó magyarokat és azt a kevés itthon élő honfitársunkat érinti , akik olyan multicégnél dolgoznak, amely devizában ad fizetést egyes alkalmazottaknak.

Közben a hiteligényeiken kívül a megtakarításaikat és a folyószámláikat is a partnerbankokhoz vinnék azok, akik a Hiteltársulás elnevezésű civil szervezethez regisztráltak. A tagok száma már meghaladta a kétezret és több mint 25 milliárd forintnyi hiteligényt vittek be a speciális fogyasztói csoportba. A társulás a kisebb bankokat keresi meg az együttműködés reményében, de nem kizárt, hogy elkerülhetetlen lesz az állami szerepvállalás is. A Pannon Takarék Bank ügyvezetője a Gazdasági Rádiónak azt mondta, már az eddig összegyűlt 25 milliárd forint is akkora összeg, amivel jó eséllyel folyamodhatnak kedvezményekért a hitelintézetekhez. A bankok arra számítanak, hogy a hozzájuk kerülő devizahitelesek más szolgáltatásaikat is igénybe veszik.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.