Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2022. Február 25. 14:56, péntek | Helyi

Ma a kazinczysok és a kálváriások csatlakoztak a polgári engedetlenségi akcióhoz Győrben

Ma a kazinczysok és a kálváriások csatlakoztak a polgári engedetlenségi akcióhoz Győrben

Nem tartották meg az első órákat több osztályban sem a Győri Nádorvárosi Ének-Zenei Általános Iskolában.

A tanárok egy része és néhány szülő az iskola elé állt ki a szrájk alapjog felirattal. Stábunknak a pedagógusok közül Reider Szilvia nyilatkozott:

A győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium tiltakozó tanárainak és dolgozóinak az ELTE Apáczai Gyakorló Gimnázium hasonló tartalmú nyilatkozatát alapul véve írták meg közleményüket és vettek részt a polgári engedetlenségi akcióban február 25-én az első két tanítási órában. Az iskola tanári karának csaknem fele, harmincan nem végeztek oktató-nevelő munkát, és további 13 pedagógus támogatta a kezdeményezésüket. Közleményünkben olvasható:

"Tudatában vagyunk annak, hogy tettünkkel szabályt szegünk, s annak ránk nézve hátrányos következményeit vállaljuk. Akciónk nem irányul kollégáink, az iskolánk vezetősége, a fenntartója ellen; és nem pártpolitikai indíttatású. Legfőképpen nem irányul tanítványaink ellen, sőt, az ő érdekeiket szem előtt tartva cselekszünk. Kiállásunkkal a Magyar Közlönyben 2022. február 11-én megjelent 36/2022. (II.11.) Kormányrendelet ellen tiltakozunk, amely álságos módon a járványügyi vészhelyzetre hivatkozva meghatározza, milyen oktatási-nevelési tevékenységekben köteles részt venni egy pedagógus a sztrájk esetén. Teszi ezt úgy, hogy azzal a sztrájkot érdekérvényesítésre alkalmatlanná teszi, végképp kiüresíti a munkavállalói jogérvényesítés ezen formáját, így alaptörvénybe foglalt jogunktól foszt meg. A sztrájk alapjog. A ma osztálya a holnap országa"

Győrből korábban a Révai Gimnázium és az Arany János Iskola tantestülete döntött hasonlóan, és csatlakozott a polgári engedetlenségi akcióhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 09:15, péntek | Helyi

Rengeteg lakás épült megyénkben, de jóval kevesebb, mint tavaly

A KSH legfrissebb jelentése szerint 2023-ban 18 647 új lakás épült Magyarországon, ami 9,2 százalékos visszaesést mutat az előző évhez képest.

2024. Február 23. 08:12, péntek | Helyi

Gombostűvel büntet az ismeretlen tettes

Felháborító esetről számoltak be egy győri Facebook csoportban. Az egyik játszótéren gombostűkkel tűzdelt jutalomfalatokat szórtak el. Egy kutya sajnos evett is belőlük, több mint 20 gombostűt találtak a testében.

2024. Február 23. 07:13, péntek | Helyi

Fákat vágnak ki Győrben, lassulhat a forgalom – mutatjuk, melyik csomópontot érinti

A Pannon Víz szakemberei végeznek munkálatokat.

2024. Február 22. 09:15, csütörtök | Helyi

Új tulajdonosa lett a gönyűi erőműnek

A nemzetközi Veolia Csoport magyarországi leányvállalata, a Veolia Invest Hungary Zrt. megszerezte a gönyűi erőmű 100%-os üzletrészét.