Városlista
2020. január 29, szerda - Adél

Hírek

2014. Május 15. 09:48, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI/infoGyőr

Ma kezdődik a győri Öt templom fesztivál

Ma kezdődik a győri Öt templom fesztivál

Ma kezdődik az egészen hétfőig tartó Öt templom fesztivál, amely kulturális programokkal várja Újvárosba az érdeklődőket.

Az eseménysorozat a hitről és az elfogadásról szól, a párbeszédről kultúrák és vallások között. A programban koncertek, szakrális színházi előadások, zeneiskolai növendékek hangversenyei éppúgy helyet kapnak, mint városnéző séták, zenés gyülekezeti alkalmak. Vasárnap különleges zenés istentiszteletekkel köszöntik a fesztivállátogatókkal kibővülő gyülekezeteiket az újvárosi templomok.
A fesztivál nyitó napján a Pénzügyőr Zenekar ad délután szabadtéri, este templomi koncertet. Péntek este a Szent Efrém Férfikar és Dés László lép először együtt a közönség elé. Szombaton a Budapest Bár a szervezők kérésére összeállított klezmer műsorral debütál a zsinagógában, a koncert előtt a Schola Academica 35 felnőttből és 12 gyermekből álló kórusa csendül fel a katolikus templom falai között.
Vasárnap este a Voces Aequales énekegyüttes koncertjének vendége Varga Mátyás pannonhalmi szerzetes. A koncertprogramot Lajkó Félix és zenekara zárja a református templomban.

Programok, hírek: FACEBOOK

Címkék: fesztivál, kultúra

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 28. 15:10, kedd | Helyi

Kis híján majdnem belehalt egy győri család, mert rosszul kötötték be náluk a kazánt

Egy győri családi ház vegyes tüzelésű kazánja, a gyanú szerint, kivitelezési hiba miatt túlmelegedett, a fűtéscsövek rezegni kezdtek, és majdnem felrobbant.

2020. Január 27. 14:28, hétfő | Helyi

Egy igazi zseni született - Mozartra emlékezünk!

Egy igazi osztrák zsenire emlékezik a mai napon a zeneirodalom. 264 évvel ezelőtt - ezen a hideg januári napon - született a meseszép Salzburgban Wolfgang Amadeus Mozart.

2020. Január 27. 13:07, hétfő | Helyi

Dézsi Csaba András az új polgármester - Történelmi győzelmet aratott az időközi polgármester választás Győrben

Nagy fölénnyel győzött Dézsi Csaba András, győri fideszes polgármesterjelölt. Kemény, problémamegoldó kampányon van túl Dézsi Csaba András, a győri vasárnapi időközi polgármester-választás nyertese.

2020. Január 27. 10:29, hétfő | Helyi

Karmesteri pálcát ragadott a győri balettigazgató - Koncert az uszodában

Minden a vízről szólt a Győri Filharmonikus Zenekar farsangi koncertjén, amelyet immár hagyományosan idén is az Aqua Sportközpontban tartottak, ismét nagy közönségsikerrel. A Győri Balett igazgatója "vezényelt" is.