Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2014. Május 15. 09:48, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI/infoGyőr

Ma kezdődik a győri Öt templom fesztivál

Ma kezdődik a győri Öt templom fesztivál

Ma kezdődik az egészen hétfőig tartó Öt templom fesztivál, amely kulturális programokkal várja Újvárosba az érdeklődőket.

Az eseménysorozat a hitről és az elfogadásról szól, a párbeszédről kultúrák és vallások között. A programban koncertek, szakrális színházi előadások, zeneiskolai növendékek hangversenyei éppúgy helyet kapnak, mint városnéző séták, zenés gyülekezeti alkalmak. Vasárnap különleges zenés istentiszteletekkel köszöntik a fesztivállátogatókkal kibővülő gyülekezeteiket az újvárosi templomok.
A fesztivál nyitó napján a Pénzügyőr Zenekar ad délután szabadtéri, este templomi koncertet. Péntek este a Szent Efrém Férfikar és Dés László lép először együtt a közönség elé. Szombaton a Budapest Bár a szervezők kérésére összeállított klezmer műsorral debütál a zsinagógában, a koncert előtt a Schola Academica 35 felnőttből és 12 gyermekből álló kórusa csendül fel a katolikus templom falai között.
Vasárnap este a Voces Aequales énekegyüttes koncertjének vendége Varga Mátyás pannonhalmi szerzetes. A koncertprogramot Lajkó Félix és zenekara zárja a református templomban.

Programok, hírek: FACEBOOK

Címkék: fesztivál, kultúra

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.