Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Június 16. 08:11, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Ma kezdődik a X. Magyar Táncfesztivál

Ma kezdődik a X. Magyar Táncfesztivál

Hétfőn kezdődik az egy héten át tartó, immáron tizedik alkalommal meghirdetett Magyar Táncfesztivál Győrben.

Kiss János, a Győri Balett vezetője, a fesztivál igazgatója korábban elmondta: a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán tartandó nyitó gála után kétfelé ágazik a program és új helyszínen, a Széchenyi téren is várják az érdeklődőket. Míg a teátrum kistermében szakmai rendezvény kezdődik, addig a belvárosi Széchenyi téren DJ Metzker Viktória rendezésében a diszkó iránt fogékony közönséget megcélzó táncos buli kezdődik.

A nyitóesemény érdekessége lesz, hogy fellép rajta a Szlovák nemzeti Balett, ezzel viszonozva a győri társulat közelmúltbeli pozsonyi vendégszereplését.A szervezők jelezték: a fesztivál "a városnak igazi ünnepe lesz" azzal, hogy a színház elől, ahol zenés pódiumszínpadot alakítanak ki, a Széchenyi térre költözik a szabadtéri színpad, ugyanakkor ez az elhelyezés arra is lehetőséget ad, hogy a korábbinál jóval többen élvezhessék az előadásokat, köztük a Pécsi Balett, a Honvéd Táncszínház, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes vagy a Boban & Marko Markovic Orkestar fellépését.

Így olyanok is élvezhetik a programba került műveket, akik egyébként anyagi okokból nem engedhetik meg maguknak, hogy színházi vagy balett-előadásara vegyenek jegyet - említette meg Kiss János. A színház előtti téren pedig éppúgy rendeznek majd táncelőadást, mint a Rába Hotel tetőteraszán - sorolta a különleges helyszíneket a fesztiváligazgató, aki arról is szólt: az eddig koreográfusként jelen lévő Bozsik Yvette most rendezőként is bemutatkozik a Centrál Színházzal közösen tető alá hozott Chicago musicallel.

Az eseménysorozat zárónapján a fesztivál egyik társszervezője, a Győri Filharmonikus Zenekar ad a tánc köré szervezett gálakoncertet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense