Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. December 29. 13:25, péntek | Belföld

Ma lesz a Fölszállott a páva döntője

Ma lesz a Fölszállott a páva döntője

Ma láthatják a nézők a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor döntőjét, amelyben tíz produkció versenyez a kategóriánként legjobbnak járó elismerésekért.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza közös tehetségkutatójában a 16-35 éves fiatalok négy kategóriában mutathatják meg tehetségüket: külön versenyeznek a néptáncegyüttesek; az énekes szólisták és énekegyüttesek; a hangszeres szólisták és zenekarok; a táncos szólisták és táncospárok.

A kategóriagyőztesek mellett a közönség is kiválasztja 2017 legjobb produkcióját. Szavazni alapdíjas sms-ben lehet az adás ideje alatt, a szavazást a műsorvezetők indítják és zárják le. Egy telefonszámról legfeljebb 20 szavazatot lehet küldeni, az sms-nek csak a versenyző kódját kell tartalmaznia. A telefonszámok és a kódok megtalálhatók a Fölszállott a páva Facebook oldalán, valamint a mediaklikk.hu/pava oldalon.

A Duna televízióban élőben közvetített első középdöntőből tovább jutott a Pendely Énekegyüttes, Debreczeni-Kis Helga citerás, Haraszti József, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes és az Ördöngös Zenekar, a második középdöntőből pedig Sőregi Anna és Komáromi Kristóf, a Pósfa Zenekar, Fodor Mátyás, a Tatrospart Néptánccsoport és a Kalotaszeg Legénytársulat. Közülük kerülnek ki az idei év legjobb produkciói.

Az évad utolsó műsora a Kodály-emlékév előtt tiszteleg, ezért a tehetségkutató extra produkciója a Liszt-díjas Molnár Levente operaénekes és a Magyar Állami Népi Együttes lesz, akik erre az alaklomra készítették Erdélyi táncok Kodály népdalfeldolgozásaival című előadásukat.

A zsűri elnöke ezúttal is Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze, mellette a zsűriben Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus foglal helyet.

A műsort Novák Péter és Morvai Noémi vezeti.

Forrás: MTI; gyorplusz.hu

Kép: korkep.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.