Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Szeptember 21. 09:48, szombat | Belföld
Forrás: mti

Ma van a Színházak éjszakája

Ma van a Színházak éjszakája

Ma van a Színházak éjszakája: kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó eseményekkel várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget, de számos vidéki színház is szervez programokat.

A fővárosi színházak csaknem 200 programja, valamint a színháztörténeti séták idén is egyetlen karszalaggal látogathatók. Idén csatlakozott a budapesti rendezvényhez a Nemzeti Táncszínház, és újra szerepelnek a kínálatban a Madách Színház, a Thália Színház és a Nemzeti Színház programjai.

Az érdeklődők kipróbálhatják magukat színészmesterség és beszédtechnika órákon, láthatnak színpadtechnikai show-t és tűzzsonglőr bemutatót. A rendezvényen bemutatkoznak a színházi mesterségek, lesznek koncertek, workshopok, maszkfestés, improvizációs alkalmak, fotókiállítás, színházi társasjáték, piknik és beleshetnek a látogatók az ügyeleti naplókba.

A Katona József Színházban a 10 éve elhunyt Cseh Tamásra emlékeznek, a Kolibri színházban Bereményi Géza megzenésített verseit adják elő és interaktív játékokat szerveznek, a Nemzeti Táncszínház kulisszajárást tart nemrég átadott épületében, a József Attila Színház bepillantást nyújt a Macskafogó című készülő musicaljébe. A Radnóti Színházban beszédtechnika óra, a Szkéné Színházban összművészeti séta, a Nemzeti Színházban nyílt nap várja a közönséget. A Madách Színházban erre az alkalomra időzítették a Once/Egyszer. című musical bemutatóját. A KÉK - Kortárs Építészeti Központ szervezésében színházi várossétákat tartanak.

Idén is számos vidéki színház csatlakozik a budapesti rendezvényhez. A Miskolci Nemzeti Színházban három előadás próbájába is beleshetnek a látogatók, a kecskeméti Katona József Színház jelmezes fotózással és interaktív hangszerbemutatóval is készül, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban gyorsöltözési játék is várja a közönséget, a szombathelyi Weöres Sándor Színházban közös fagyizással kezdődik és a Mágikus Mintha színészzenekar koncertjével zárul az este, a debreceni Csokonai Színházban pedig kalandtúrával és horrorisztikus kulisszajárással is várják a közönséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.