Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Január 31. 09:40, péntek | Belföld

Ma van az utolsó lehetőségük az autósoknak, különben holnaptól megbírságolják őket

Ma van az utolsó lehetőségük az autósoknak, különben holnaptól megbírságolják őket

Január utolsó két napján még közel 200 ezer vásárlóra számít a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., mivel a tavalyi éves országos, illetve megyei e-matricák érvényessége január 31-én, pénteken éjfélkor lejár.

A január 28-i adatok azt mutatták, hogy a 2020-ra szóló megyei e-matricából több mint 740 ezer, az országosból pedig mintegy 280 ezer talált gazdára. Sokan az utolsó pillanatra hagyják a vásárlást, a társaság azonban felkészült az ügyfelek rohamára.

A NÚSZ tapasztalatai szerint az egész évben eladott éves jogosultságok több mint a felét az év elején, döntően január végéig veszik meg az autósok.

Pénteken 2,5 millió 2019-es éves e-matrica jár le, továbbá a mentességek és a kedvezmények megújításának is 2020. január 31., péntek éjfél a határideje.

Az éves matricák ára nyolcadik éve változatlan, újdonság a néhány módosult lehajtási szabály az M7-es új csomópontja miatt. Az M7-esen a Balaton északi partja felé vezető lehajtó helye megváltozott, a korábbinál mintegy 1,5 kilométerrel hamarabb kell elhagyni az autópályát, és egy gyűjtő-elosztópályán érhető el a 710-es és 71-es főut. A lehajtót elmulasztók Siófok-Kelet csomópontnál tudnak visszafordulni, nekik ebben az esetben - amennyiben nem rendelkeznek éves, országos matricával - kiegészítő matricát kell váltaniuk, amelyre egy óra áll a rendelkezésükre.


Ha elfelejtettük megvásárolni a matricát

A jóhiszemű felhasználókat védő intézkedés lehetővé teszi, hogy a véletlenül díjköteles útszakaszra tévedő autósok az utazás megkezdése után vásárolják meg a pályamatricát: mentesülhetnek a büntetés alól, ha a megfelelő matricát a díjköteles útra hajtást követő egy órán belül megveszik.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott