Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Június 22. 11:33, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Maga helyett a rokonát ítéltette el egy magyar férfi Ausztruában

Maga helyett a rokonát ítéltette el egy magyar férfi Ausztruában

Vádat emeltek egy férfi ellen Kecskeméten, aki az unokatestvére adatait felhasználva igényelt személyazonosító okiratot, majd Ausztriában bűncselekményt követett el. A gyanúsítottra fegyházbüntetést kért az ügyészség.

Az osztrák hatóság által készített okiratokba az unokatestvér adatai kerültek, akit a rokona által elkövetett bűncselekmények miatt ártatlanul ítéltek el Ausztriában. A külföldi ítélet érvényét az illetékes magyar bíróság is elismerte, továbbá a bűnügyi nyilvántartó szerv a tagállami ítéletek nyilvántartásában is rögzítette a vádlottal szemben meghozott, de az unokatestvér nevét és adatait rögzítő ítéletet.

Az 54 éves kunszentmiklósi férfi 2011-ben külföldön akart munkát vállalni, de adatai szerepeltek a bűnügyi nyilvántartóban, ezért a vele közel egykorú, büntetlen előéletű unokatestvére személyes adatainak felhasználásával új személyi igazolványt igényelt és kapott. Később a vádlott Bécsben magyar állampolgárságú társaival közösen vagyon elleni bűncselekményeket követett el, és elfogták.

A Bécsi Államügyészség 2012. január 30-án lopás bűntette miatt vádat emelt az unokatestvére nevét és adatait használó vádlott ellen, majd a Bécsi Tartományi Büntetőbíróság 2012. március 2-án a vádlottat jogerősen 10 hónap börtönre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

A férfi ezután visszajött Magyarországra, ahol ismét bűncselekményt követett el. Adatainak ellenőrzésekor derült ki, hogy hamis az igazolványa.

A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség a többszörös visszaeső vádlottat - aki más ügyben kiszabott szabadságvesztését tölti - elítélést eredményező hamis vád és közokirat-hamisítás bűntettével vádolja, és fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Címkék: ítélet, bíró

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.