Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Május 08. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Maga mögött hagyta a televíziót a Youtube

Maga mögött hagyta a televíziót a Youtube

A Google alelnöke szerint a YouTube már túllépett a televíziókon.

Sok vitát, konfliktust szült már a YouTube helyzete, ám a tényeket nehéz letagadni. A videómegosztó oldal 2005-ös indulása óta gyakorlatilag letarolta a piacot, ezzel alaposan borsot törve a televíziós társaságok orra alá. Nemrégiben egy a Google hirdetői számára tartott rendezvényen Eric Schmidt, a vállalat alelnöke állást foglalt az ügyben. Szerinte azok után, hogy az oldal elérte a havi 1 milliárd egyedi látogatót, egyértelmű, hogy a szolgáltatás maga mögött hagyta a szokványos televíziót. Az alelnök elmondta, hogy a YouTube várhatóan tovább növeli látogatói számát, hiszen hamarosan a harmadik világ országaiban is elérhető lesz.

Schmidt szerint a videómegosztó portál nem tekinthető a televízió utódjának, mivel egy teljesen új felfogást igényel a felhasználóktól. Mivel eddig elég volt leülni a készülékek elé, és egy kész, már összeállított anyagot láthattunk, addig most nekünk kell megtalálni a szájízünknek megfelelőt. A videómegosztó portál a jövőben tovább színesedik, hiszen hamarosan élő koncerteket, műsorokat is megnézhetünk rajta. Érdekesség, hogy a Google többször is megpróbált betörni a televíziók piacára a Google TV-vel, ám a szolgáltatás nem hozott átütő sikert, a termék népszerűsége messze elmarad a várttól. Valószínű, hogy ezen szolgáltatás sikertelensége miatt is átgondolták a kérdést a keresőóriásnál, és arra jutottak, hogy érdemesebb a már amúgy is hatalmas népszerűségnek örvendő YouTube-ot reklámozni a kvázi ismeretlen Google TV helyett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk