Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Szeptember 19. 07:32, csütörtök | Belföld

Magasra teszi a lécet és megújul a Hungexpo

Magasra teszi a lécet és megújul a Hungexpo

Felépül egy új konferencia-központ, két új csarnok és új fogadóépület létesül, valamint korszerűsítik az összes, ma álló csarnokot – hallhattuk Ganczer Gábor vezérigazgatótól a Hungexpo 2021 őszéig tartó revitalizációs program

Szeptember 30-án vágnak bele az építkezésbe, s 2021 augusztusának végén, a Vadászati Világkiállítás idejére mindennek készen kell állnia – tudhattuk meg a Hungexpo Zrt. szeptember 18-i üzleti reggelijén.

Felépítenek egy – színháztermi elrendezésben – 2000 személyes plenáris ülésteremmel, számos szekcióteremmel, s egy 2500 négyzetméteres, saját kiállítási csarnokkal is felszerelt kongresszusi központot.

A 2000 személyes konferenciateremben az amfiteátrumszerűen emelkedő padlózaton elhelyezett székeket 15 perc alatt tudják majd „eltüntetni”, valamint a padlót vízszintesre állítani, hogy a következő 1,5-2 óra leforgása alatt gálavacsora helyszínévé alakíthassák a teret.

A konferencia-központ (a mostani C pavilon helyén) mellett elbontják a kerítést, s buszok megállására is alkalmas öböllel kialakítva, új önálló bejáratot nyitnak az Albertirsai út felé.

Építenek két új csarnokot (egyiket a 25-ös pavilon helyére, a másikat pedig a jelenlegi B és D pavilonok közé, azokkal összekötve.

Új fogadóépületet is építenek, amely egyszerre több rendezvényre érkező vendégeket tud kiszolgálni, valamint helyet ad majd a Hungexpo irodáinak is.

Valamennyi, ma is álló csarnokot felújítják: új burkolatot, új nyílászárókat, korszerű világítást, külön-külön szabályozható, korszerű fűtést/hűtést és a mai kor követelményeinek megfelelő technikát kapnak a csarnokok. Ezekben 2021 őszétől gyakorlatilag tetszőleges létszámú, a 2000 személyes konferencia-központba sem beférő kongresszusokat is tudnak majd fogadni, magas színvonalú szolgáltatást biztosítva.

Végül, de nem utolsósorban, az egész területen kicserélik a közműveket.

Ganczer Gábor elmondta, hogy tulajdonosi, állami akarattal valósul meg a beruházás, amely jelentős szerepet vállal majd Budapest konferencia- és rendezvényturizmusának fejlődéséből.

A vezérigazgató hozzátette azt is, hogy az elkövetkező két évben toleranciát és türelmet kérnek majd valamennyi rendezvény szervezőitől és résztvevőitől, bár mindent megtesznek, hogy az óriási beruházás a legkevésbé se zavarja a rendezvényeket, közöttük a 2020 szeptemberében esedékes Eucharisztikus Világkongresszust.

Forrás: turizmus.com

Fotó: Hungexpo Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére