Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 21. 14:00, hétfő | Életmód
Forrás: elixironline.hu

Magassarkú vs lapos talpú - Melyiket viseljük?

Magassarkú vs lapos talpú - Melyiket viseljük?

Manapság szinte csak arról hallani, hogy a magas sarkú cipők rendszeres viselése milyen ortopédiai gondokat vonz maga után, mennyire egészségtelen.

Valljuk be őszintén, egy nő sokkal csinosabb, elegánsabb és szexibb, ha magassarkút vesz fel. A magas sarkú cipő szó szerint kiemeli a hölgyet a környezetéből, magabiztosabb és akár sikeresebb is lehet, még ha a cipő szorítását, a talp fájdalmát, vagy esetlegesen már kialakult ortopédiai bántalmakat is kell ezért elviselnie. Bár a lapos talpú cipők kényelmesebbek, mégis vannak olyan nők, akik állítják, a lapos talpú cipők kifejezetten kényelmetlenek, fáj bennük a lábuk.

Ez nem is lehet véletlen, ugyanis nem gondolnánk, de a lapos talpú cipők sem egészségesek, sőt. A manapság oly divatos saruk, lábujjas papucsok és balerinacipők teljesen sima, egyenes talppal rendelkeznek, hasonlóan károsak és ortopédiai lábbetegséghez vezethetnek. Elvileg az ideális lábbelinek mindig van egy olyan íve (nem feltétlen sarka), ami a talp/lábfej megtartását, emelését szolgálja. Az egyenes talpú lapos cipők tartós hordásának eredménye lehet továbbá emellett, hogy erős sarokfájdalom jöhet létre olyan szinten, hogy akár a reggeli felkelésnél egy rövidebb ideig még csak talpra sem tud állni az ember.

Cikk folytatása...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.