Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Október 26. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Magyar Postából Posta és bank

Magyar Postából Posta és bank

Nemcsak a Magyar Posta szerzett tulajdont a Takarékszövetkezeti Szövetség ernyőbankjában, a Takarékbankban, hanem a Kormány döntött arról is, hogy a Postában 25 százalék mínusz 1 szavazati aránya lesz a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete számára is. Az később lesz nyilvános, hogy a takarékszövetkezeti integrációs szervezet mennyit fizet a Posta tulajdonrészéért.

A fejlesztési miniszter szerint a kereszttulajdonlással még erősebb piaci együttműködést alakít ki a két szervezet. Főleg vidéken szeretnének a Postahivatalokban olyan banki és biztosítási szolgáltatásokat nyújtani, ami idáig inkább a kis- vagy nagyvárosokban élők számára volt elérhető a nagyobb bankok által.

Az új pénzügyi szolgáltatásokkal megerősített szervezet a tervek szerint az agrárhitelezésbe is erőteljesebb szerepet vállalna. Egy esti tévéinterjúban Németh Lászlóné fejlesztési miniszter azt mondta, hogy a Takarékszövetkezetek helyismeretét szeretnék kihasználni az erőteljesebb hitelezés érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV