Városlista
2020. március 30, hétfő - Zalán

Hírek

2019. Április 08. 16:04, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Magyar repülőgép-karbantartó technológiát válogattak be a legígéretesebb innovációk közé

Magyar repülőgép-karbantartó technológiát válogattak be a legígéretesebb innovációk közé

Egy magyar fejlesztésű, kiterjesztett valóságon alapuló repülőgép-karbantartó technológiát is beválogattak az MRO Americas konferencia szervezői a tíz legígéretesebb innováció közé.

Az AerinX hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a repülőgépipar és légi közlekedés világszinten legjelentősebb szaklapja, az Aviation Week által szervezett MRO Americas konferencián 800 cég, összesen 15 ezer képviselője vesz részt Atlantában. Ezen az rendezvényen mutatkozhat be az AerinX magyar gépkarbantartó megoldás.

A cég kiterjesztett valóság alapú rendszert fejleszt, amellyel a repülőgépek és más légi közlekedési eszközök külső felületi átvizsgálása, és az ehhez kapcsolódó karbantartási munka lényegesen egyszerűbbé, gyorsabbá és precízebbé válhat. Ez az iparág egyik jelentős problémáját oldhatja meg, hiszen jelenleg a légijárművek külső felületének átvizsgálása manuálisan, kézi eszközökkel zajlik és több ezer oldalnyi dokumentációval jár.

Az AerinX tavaly év végén összesen 250 millió forint tőkebefektetésről kötött megállapodást az X-Ventures Gamma Kockázati Tőkealappal, majd stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb repülőgép karbantartó vállalatával, az Aeroplex of Central Europe-pal. Emellett a világ legnagyobb repülőgépipari gyártóival, karbantartó- és lízing vállalataival, illetve légitársaságaival is előrehaladott tárgyalásokat folytat együttműködésről.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 30. 18:52, hétfő | Belföld

Koronavírus: Tudományos konzorcium alakult passzív immunitás céljából

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kezdeményezésére tudományos konzorcium alakult a koronavírussal fertőzött betegek passzív immunizálása céljából.

2020. Március 30. 17:22, hétfő | Belföld

Elfogadta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt a parlament

A veszélyhelyzet idején a kormány a jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozhat az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdaság stabilitása érdekében.

2020. Március 30. 17:11, hétfő | Belföld

Magyarország történetének legnagyobb gazdasági akcióterve van készülőben

Április 6-án, vagy 7-én mutatják majd be Magyarország legnagyobb gazdaságvédelmi akciótervét - közölte Magyarország miniszterelnöke hétfőn a parlamentben képviselői kérdésekre válaszolva.

2020. Március 30. 16:41, hétfő | Belföld

Visszaéltek a rendőrség nevével

A rendőrség nevével visszaélve valótlan tartalmú meghívókat küldtek e-mailben szerkesztőségeknek és különböző szervezetek kommunikációs egységeihez hétvégén.