Városlista
2020. szeptember 21, hétfő - Máté

Hírek

2019. November 30. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Magyar segélyszállítmány indult Albániába

Magyar segélyszállítmány indult Albániába

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) huszonegy millió forint értékű segélyszállítmányt indított útnak pénteken a földrengés sújtotta Albániába

- közölte Mukics Dániel, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Két hónap alatt ez a második segélyszállítmány, amit Magyarország Albániának küld. Szeptemberben 5-ös erősségű földrengés rázta meg a Balkán-félszigeten lévő országot, Budapest ekkor 11 millió forint értékben sietett az ilyen helyzetben jól használható eszközökkel Albánia segítségére - áll a katasztrófavédelem közleményében.

Kedd hajnalban egy ennél is erősebb 6,4-es földrengés rázta meg az országot, a károk kezelésére két - sátrakat, takarókat, tábori ágyakat és fektető anyagokat szállító - teherautó indult el Albánia fővárosba.

Az eseményen Arian Spasse, Albánia budapesti nagykövete köszönetet mondott a magyar kormánynak és a katasztrófavédelemnek a segélyszállítmányért.

Az OKF az albán segítségkérést követően huszonnégy órán belül elindította a szállítmányt. Magyarország a NATO és az Európai Unió csatornáin keresztül nyújt nemzetközi segítséget Tiranának.

A keddi földrengést több erős utórengés is követte, a halálos áldozatok száma megközelíti az ötvenet és több mint hétszázan megsérültek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 13:05, hétfő | Belföld

Országosan 17 ambuláns mintavételi pont segíti az ingyenes tesztelést

Amennyiben valakinek a kontaktkutatás kapcsán szükséges a tesztelése, a háziorvos időpontot kérhet a 17 ambuláns mintavételi pont valamelyikére, ha a jelentkező tünet- és panaszmentes

2020. Szeptember 21. 12:04, hétfő | Belföld

Kezdi őszi ülésszakát a parlament

Az Országgyűlés hétfőn kezdi meg őszi ülésszakát. A képviselők összesen két órában tehetnek fel azonnali kérdéseket a kormány tagjainak.

2020. Szeptember 21. 10:01, hétfő | Belföld

Csaknem háromszáz határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Péntektől vasárnapig 298 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2020. Szeptember 21. 06:30, hétfő | Belföld

Újabb letartóztatás a miskolci gyilkosság ügyében

Újabb embert tartóztatott le a Miskolci Járásbíróság a szeptember 12-én történt miskolci gyilkosság ügyében, amelyben pénteken már letartóztattak egy férfit.