Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. November 22. 15:04, kedd | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Magyar sikerek az öttusa VB-n

Magyar sikerek az öttusa VB-n

A Kovács Sarolta, Demeter Bence kettős nyerte a vegyes váltók versenyét a junior öttusázók Buenos Aires-i világbajnokságán.

A hétfői zárónapon jutott még egy érem a magyaroknak: a Tóth Adrienn, Földházi Zsófia duó harmadik lett a női váltók küzdelmében.

Kovács és Demeter 1000 pontos vívással második volt az első szám után, majd a medencében is a második legjobb eredményt érte el, ezután megnyerte a lovaglást, így nagyon jó helyzetből vághatott neki a kombinált számnak. Ebben – a nemzetközi szövetség honlapja szerint – az ötödik legjobb teljesítményt nyújtotta a magyar páros, de ezzel együtt is magabiztos győzelmet aratott. Előzőleg, egyéniben Kovács győzött, így megvédte címét, Demeter pedig – aki tavaly szintén a korosztály világbajnoka volt – szoros versenyben negyedikként zárt.

A kétfős női váltóban is harcban voltak a győzelemért a magyarok, Tóth és Földházi 818 pontos vívással indította a napot, ezzel a hatodik helyen állt, majd az úszásban első, a lovaglásban pedig második lett, s a lövészetekkel megszakított futásban is az élmezőnyhöz tartozott, ideje a harmadik legjobb volt, ez összesítésben bronzérmet ért a brit és a német páros mögött. A férfiaknál a Demeter Gergely, Harangozó Bence kettős tizedikként zárt. A magyarok két arany- és két bronzéremmel fejezték be a világbajnokságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.