Városlista
2021. január 17, vasárnap - Antal

Hírek

2016. November 16. 07:47, szerda | Sport
Forrás: mti

Magyar-svéd - Király: az első mérkőzéstől az utolsóig emlékezetes volt

Magyar-svéd - Király: az első mérkőzéstől az utolsóig emlékezetes volt

Az elsőtől az utolsó mérkőzésig emlékezetes volt a magyar labdarúgó-válogatottban eltöltött időszak Király Gábor számára,

aki kedden este a svédek ellen 2-0-ra elvesztett budapesti felkészülési mérkőzésen búcsúzott a nemzeti csapattól.

"A válogatottban a nemzetért játszol, ez a piramis csúcsa. Ezek az érzések nagyon mélyen bennünk vannak, ezeket nem lehet kordában tartani. Jó érzés volt lejönni a pályáról, hiszen jó pár évet töltöttem itt el" - fejtette ki Király, aki 108 válogatott fellépésével vezeti a magyar rangsort. Hozzátette, nagy köszönettel tartozik a válogatott és klubja, a Haladás szakembereinek is, akik lehetővé tették, hogy sérülése ellenére pályára léphessen. - "Nagyon komoly sérülésem van még mindig, így extrém mozgásokat nem végezhettem. Bár az ember ilyenkor sem mérlegel, volt egy kipattanó, amibe bele kellett vetődnöm, ilyenkor nincs olyan fájdalom, amit az ember ne tudna elviselni."

Hangsúlyozta, hogy a rehabilitáció még előtte van, a Groupama Arénában lejátszott találkozón sem romlott az állapota, így folytathatja a felépülést.

"A Haladás egy kétéves szerződést ajánlott, ezt addig nem szeretném aláírni, amíg nem vagyok teljesen egészséges. Ha rendben lesz az egészségem, akkor valószínűleg aláírom a kontraktust, amelyben - akárcsak a mostaniban - az áll, hogy bármikor abbahagyhatom. Szabad döntésem van ezzel kapcsolatban, nagy bizalom van az egyesület részéről felém, és visszafelé is ugyanúgy."

A válogatottól ugyancsak búcsúzó Juhász Roland kiemelte, hogy a kedd esti találkozót megelőzően ugyanolyan drukk volt benne, mint a korábbi 94 válogatottbeli fellépése bármelyikén.

"Ezért is a legjobb dolog válogatottnak lenni, teljesen mást ad egy játékosnak,, mint a klubszereplés. Nehéz szavakban elmondani, ezt át kell érezni. A bemelegítésnél nagy érzelmi hullámokon mentem át, aztán a félidőben eltört a mécses. A pályafutásom legnehezebb időszaka záródott most le"- mondta Juhász. Kitért rá, örül, hogy az Európa-bajnokság után, hazai közönség előtt tudtak elbúcsúzni. - "Az Eb volt pályafutásom csúcspontja, ezzel a mérkőzéssel pedig teljes és kerek nekem ez a tizenkét év, amit a válogatottban eltöltöttem. Ezért megérte az egészet csinálni, mint amit ma is átélhettem. Bár az eredmény nem olyan lett, amilyet szerettünk volna, de a mai nap is megerősítette bennem, hogy a pályafutásom legszebb időszaka a válogatottban eltöltött volt."Kitért rá, hogy több olyan futballista ellen játszott, akikkel rendkívül nehéz volt megmérkőzni, de a legkeményebbnek Zlatan Ibrahimovicot nevezte.

"Elég sok borsot tört az orrunk alá, ha egy nehéz ellenfelet kell kiemelni, az mindenképpen ő" - fejtette ki.

"Minden megtörténhet a csoportban, az előző selejtezősorozatban is rosszul kezdtünk, utána egyenesedtünk ki, ennek is messze még a vége" - latolgatta Juhász a válogatott továbbjutási esélyeit a világbajnoki kvalifikációs csoportból, amelyben a magyar együttes négy fordulót követően a harmadik helyen áll, öt ponttal lemaradva az éllovas svájci és kettővel az Európa-bajnok portugál csapat mögött.

"Nosztalgikus érzések jöttek elő bennem a régi mérkőzések felelevenítésével, nagyon gazdag pályafutást tudhatok magam mögött a nemzeti csapatban" - emelte ki a 79-szeres válogatott Vanczák Vilmos, aki a magyar együttesben 59 alkalommal pályára lépett Hajnal Tamáshoz hasonlóan nem játszott a svédek ellen. Kifejtette, sok emlékezetes mérkőzésen lépett pályára, felidézte például a románok ellen 2013-ban fejelt gólját, amelyet a kedvenc találatának nevezett. A jövőre tekintve hangsúlyozta, hogy a világbajnokságra nehezebb kijutni, mint amilyen a nyári kontinensviadalra volt. - "Portugália és Svájc is erősebb, mint mi, azt gondolom, hogy ezt a kvalifikációs sorozatot az Eb-selejtezőkre való felkészülésre kell felhasználni."

Kitért rá, hogy hiányzott neki még egy mérkőzés a nemzeti együttesben.

"Egy futballista mindig a pályán szeretne elbúcsúzni, de így is jó volt, így sem panaszkodhatok" - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 04. 12:04, hétfő | Sport

Tamás Gyula és a 2020-as rallysport

Idén hat autóversenyen láthattuk Tamás Gyula raliversenyzőt.

2020. December 31. 18:00, csütörtök | Sport

Juhász Csabi a Szilveszteri Kakucs Ring Kupán

Szilveszter Kakucs Ring Kupa - 2020.12.28. - Kakucs Ring - Juhász Csaba - Juhász Média Kft - Renault Clio R3.

2020. December 31. 14:07, csütörtök | Sport

Csak egy kör adatott meg

Bencs Gábor Juhász Csabi alkalmi navigátora most visszaült eredeti helyére az öccse, Zoltán mellé.

2020. December 31. 09:15, csütörtök | Sport

Nagy Mátyás 2020-as rally évadja

Villám interjú Nagy Mátyás autóversenyzővel a 2020-as rally szezon végén.