Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Február 21. 06:28, vasárnap | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Magyar busz balesete Ausztriában

Magyar busz balesete Ausztriában

Összesen 13 gyereket szállítottak kórházba, közülük ketten - egy lány és egy fiú - egy-két napot még kórházban töltenek, a többieket viszont valószínűleg délután visszaviszik a szálláshelyükre, hogy folytathassák a sítábort. A

A budapesti gimnázium diákjai síelni mentek Ausztriába, a csapat pénteken érkezett Magyarországról Schönfeldbe. A táborozók szombat délelőtt indultak el szállásukról a négy kilométerre lévő innerkremsi síterep felé, ekkor történt a baleset. Polacskó Dániel, a csoportot vezető tanár a Független Hírügynökségnek elmondta: normális útviszonyok között, óvatosan haladtak, amikor a busz egy olyan útszakaszhoz ért, hol két nagy kanyar is volt. A jármű az egyik lejtős részen csúszott meg, ugyanis tükörjég volt alatta. Ezután csúsztak bele az árokba, majd borultak fel. Az emeletes buszon 83-man ültek: 61 tanuló, 17 öregdiák, 4 tanár és a buszsofőr. A diákok egyébként 12-18 évesek.

A buszból sikerült mindenkinek kimásznia. Úgy tűnt, kisebb súrlódásokkal és kék-zöld foltokkal sikerült megúszniuk a balesetet. A mentők és a tűzoltók alig negyed óra múlva már a helyszínen voltak, a csoportot egy 500 méterre lévő hotelbe vitték. A mentőorvos itt mindenkit megvizsgált, sőt, még pszichológust is hívtak a csapathoz. A mentők összesen 13 gyereket vittek három különböző kórházba. Közülük ketten - egy fiú és egy lány - sérülései a legsúlyosabbak, de várhatóan egy-két napon belül ők is elhagyhatják a kórházat. A lány a csípőjét fájlalta, érte mentőhelikopter érkezett, míg diáktársát kisebb agyrázkódással egy másik kórházba vitték. Mindketten 17-18 évesek.

A többieket várhatóan délután viszik majd vissza szálláshelyükre, hogy folytathassák szerdáig tartó programjukat. A csapatért várhatóan cserebuszt küld az érintett busztársaság, hogy hazahozhassák őket.

Kép forrás: Rotes Kreuz/Kampl


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után