Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Augusztus 01. 14:33, vasárnap | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Magyar nőt öltek meg Ausztriában?

Magyar nőt öltek meg Ausztriában?

Egy elégetett nő testét találta meg a rendőrség Ausztriában, az osztrák-magyar határ közelében. Az eset még a múlt héten történt, de a részletekről csütörtökön számolt be az osztrák hatóság Nickelsdorfban. Egyelőre nem tudni ki

"Július 20-án a tűzoltóság jelezte a rendőrségnek, hogy egy szántóföldi tűznél egy megégett holttestet találtak. A nyomozás során kiderült, hogy az 50 év körüli áldozatot aznap dél körül máshol ölték meg. Halálát fejre mért ütések okozták. A gyilkos a testet ezután egy nickelsdorfi szántóföldre hurcolta, benzinnel lelocsolta és felgyújtotta" - mondta Erhard Rainer, a Burgenlandi Tartományi Rendőrség bűnügyi igazgatója.


A bűnügyi igazgató azt is elmondta, hogy egyelőre a nő személyazonossága nem ismert. Fogprotézise alapján azt feltételezik, hogy magyar, szlovák vagy osztrák az áldozat. A nő egyébként 155 centiméter magas, karcsú, barna haját szőkére festette és a szeme barna. Testén több helyen: az alhasán és a térdén is műtétekből származó hegek vannak. Az áldozat olcsó és gyenge minőségű aranyékszereket, egy blúzt és egy körülbelül 10 éves cipőt viselt.


Erhard Rainer hozzátette, hogy 1987 óta további hat hasonló eset történt Ausztriában, amikor felgyújtották az áldozatokat. Ezek közül négyet, csakúgy mint a mostani nőt is forgalmas főutak mellett rejtették el. Több meggyilkolt nőről pedig kiderült prostituáltként dolgozott. Az osztrák rendőrség szerint azonban a hasonlóságok ellenére semmi sem bizonyítja, hogy sorozatgyilkos szedné áldozatait Ausztriában.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.