Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2019. Július 19. 05:05, péntek | Külföld

Magyarok mentették ki az embereket az Adrián egy süllyedő hajóról

Magyarok mentették ki az embereket az Adrián egy süllyedő hajóról

A magyar turisták három vitorlással hajóztak az a horvátországi Trogir közelében, amikor észrevették, hogy egy másik hajó utasai segítségért kiáltanak.

Mint kiderült, a hajójuk süllyedni kezdtett. A magyar társaság egyből a segítségükre sietett, az utolsó embert már a félig elmerült hajóról mentették ki – adta hírül a TV2 hírműsora, a Tények.

Horvátországban nyaraló magyar turisták vettek észre először a süllyedő hajót az Adrián.

Az egyik szemtanú a Tényeknek elmondta, hogy három vitorlással hajóztak a tengeren, amikor az egyik hajó letért a tervezett útról, majd még egy és végül a harmadik is. Amikor közelebb értek meglátták hogy a kollégák már elkezdték a mentést. A süllyedő hajón a beszámolók szerint pánik tört ki. Az utolsó utast már a félig elsüllyedt hajóról mentették ki.

A közelben lévő hajókat rádión értesítették a balesetről, így később már más hajók is segítettek a mentésben.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért futott zátonyra a hajó, elképzelhető, hogy túlterhelt volt, a tenger pedig erősen hullámzott.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 20:20, péntek | Külföld

Koronavírus - Svájc a tervezettnél korábban, június 15-én megnyitja uniós határait

Svájc kormánya pénteken úgy döntött, hogy a tervezettnél korábban, június 15-én megnyitja az Európai Unióval közös összes határát; az intézkedést Olaszország követelte.

2020. Június 05. 20:00, péntek | Külföld

Tőzsde - Három havi csúcsra emelkedtek a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek

Jelentős emelkedéssel, három havi csúcsra kúsztak fel a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek pénteken, nagy volt a kereslet a koronavírus-járvány miatt korábban drasztikus mértékű árfolyamcsökkenést elszenvedő bankok

2020. Június 05. 19:39, péntek | Külföld

Koronavírus - Trump gazdasági fellendülést ígér 2021-ig, májusban 2,5 millió új munkahely jött létre

Donald Trump amerikai elnök pénteki sajtókonferenciáján gazdasági fellendülést ígért 2021-ig, miután májusban a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések ellenére 2,5 millió új munkahely jött létre az országban.

2020. Június 05. 15:50, péntek | Külföld

Brexit - Brit főtárgyaló: korlátozott a haladás, de folytatódnak a tárgyalások

\"Korlátozott előrelépést\" sikerült csak elérni az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének kialakításáról szóló tárgyalássorozat e héten tartott negyedik fordulóján -