Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2019. Július 19. 05:05, péntek | Külföld

Magyarok mentették ki az embereket az Adrián egy süllyedő hajóról

Magyarok mentették ki az embereket az Adrián egy süllyedő hajóról

A magyar turisták három vitorlással hajóztak az a horvátországi Trogir közelében, amikor észrevették, hogy egy másik hajó utasai segítségért kiáltanak.

Mint kiderült, a hajójuk süllyedni kezdtett. A magyar társaság egyből a segítségükre sietett, az utolsó embert már a félig elmerült hajóról mentették ki – adta hírül a TV2 hírműsora, a Tények.

Horvátországban nyaraló magyar turisták vettek észre először a süllyedő hajót az Adrián.

Az egyik szemtanú a Tényeknek elmondta, hogy három vitorlással hajóztak a tengeren, amikor az egyik hajó letért a tervezett útról, majd még egy és végül a harmadik is. Amikor közelebb értek meglátták hogy a kollégák már elkezdték a mentést. A süllyedő hajón a beszámolók szerint pánik tört ki. Az utolsó utast már a félig elsüllyedt hajóról mentették ki.

A közelben lévő hajókat rádión értesítették a balesetről, így később már más hajók is segítettek a mentésben.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért futott zátonyra a hajó, elképzelhető, hogy túlterhelt volt, a tenger pedig erősen hullámzott.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 23. 12:42, szerda | Külföld

Tusk konzultációkat kezd a huszonhetekkel a kiválási határidő halasztásáról

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke konzultációkat kezd az Egyesült Királyság kiválási határidejének 2020. január 31-ig történő esetleges halasztásáról a tagállamok vezetőivel - közölte a bizottság szóvivője kedden.

2019. Október 23. 11:24, szerda | Külföld

Harminckilenc holttestet találtak egy teherautóban Angliában

Harminckilenc holttestet találtak egy bolgár kamionban a délkelet-angliai Essex megyében - közölte szerdán a helyi rendőrség.

2019. Október 23. 10:48, szerda | Külföld

Putyin és Erdogan megállapodott a kurd milíciák török határtól való kivonulásáról

Ki kell vonulnia a török határ melletti 30 kilométeres sávból - beleértve Tel Rifaat és Manbídzs városát is - a Népvédelmi Egységek (YPG) kurd milíciának - állapodott meg kedden Szocsiban az orosz és a török elnök.

2019. Október 23. 07:18, szerda | Külföld

Brexit-ügyi munkacsoportot hoz létre az Európai Bizottság

Munkacsoport jön létre az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti kapcsolatok kezelésére Michel Barnier jelenlegi Brexit-ügyi főtárgyaló vezetésével - jelentette be kedden az Európai Bizottság.