Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Március 13. 06:42, péntek | Belföld
Forrás: mti/Fotó:MTI/Krizsán Csaba

Magyarország ideiglenesen visszaállította a határellenőrzést Ausztria és Szlovénia viszonylatában

Magyarország ideiglenesen visszaállította a határellenőrzést Ausztria és Szlovénia viszonylatában

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként csütörtöktől a rendőrség újra ellenőrizhet az osztrák és a szlovén határon

- közölte a rendőrség a honlapján. Később az MTI-hez eljuttatott közleményében az ellenőrzés menetéről is írt az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Kommunikációs szolgálatuk közleménye szerint osztrák viszonylatban Magyarország területére belépni a nemzetközi forgalom számára - bármely ország állampolgárai részéről - Hegyeshalom, Sopron és Rábafüzes közúti határátkelőhelyeken lehet. A magyar és az osztrák állampolgárok a már felsorolt átkelőhelyeken túl igénybe vehetik a határátlépéshez Kópháza, Kőszeg, Bucsu és Szentpéterfa közúti határátkelőhelyeket.

Szlovén viszonylatban Magyarország területére belépni a nemzetközi forgalom számára - bármely ország állampolgárai részéről - Tornyiszentmiklós, Rédics közúti határátkelőhelyeken lehetséges. A magyar és a szlovén állampolgárok a felsorolt átkelőhelyeken túl igénybe vehetik a határátlépéshez Pince közúti határátkelőhelyet.

Az ORFK későbbi közleményében azt írta: a kormány döntése alapján ideiglenesen visszaállított határforgalom-ellenőrzés során a rendőrök igazoltatják és megkérdezik úticéljukról a Magyarország területére belépni szándékozókat. Mind a magyar, mind a külföldi állampolgárokat nyilatkoztatják arról, hogy fertőzött területről érkeztek-e.

A magyar állampolgárokat beléptetik Magyarország területére, majd - az utazási előzmények alapján - egészségügyi személyzet közreműködésével döntenek arról, hogy szükséges-e kéthetes hatósági házi karantén elrendelése. Fertőzés gyanúja esetén a mentőszolgálat kórházba szállítja az érintettet - emelték ki.

A beléptetett, Magyarországon átutazó külföldieknek a hatóságok egy úgynevezett tranzitútvonalat határoznak meg, kijelölt pihenőhelyekkel és benzinkutakkal, hogy a lehető leggyorsabban áthaladhassanak az országon.

A Kínából, a Dél-Koreából, az Iránból és az Olaszországból személyforgalomban érkező külföldi állampolgárok beléptetését a rendőrség megtagadja.

"Az intézkedések az új koronavírus terjedésének megelőzését és a magyar emberek biztonságát szolgálják" - fogalmazott a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára