Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Január 18. 09:47, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Magyarország teljesen önellátó lesz a villamos energia terén

Magyarország teljesen önellátó lesz a villamos energia terén

Magyarország a paksi atomerőmű bővítésével és a napenergia-beruházások megvalósulásával teljes mértékben önellátóvá fog válni a villamos energia terén, amit kevés ország mondhat el magáról

- közölte hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a tárca közleménye szerint a Paksi Atomerőben.

A tárcavezető a paksi nukleáris létesítményben tett látogatásán leszögezte, hogy itt a "világ egyik legbiztonságosabb és leghatékonyabb erőműve működik", ami garantálja az áramellátás folytonosságát, és hatalmas versenyelőnyt jelent a gazdaság számára.

"Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy az energiaellátás terén bármikor felléphetnek válsághelyzetek. Ilyenkor azok az országok vannak biztonságban, amelyek nagyrészt el tudják látni saját magukat energiával" - mutatott rá.

Ennek kapcsán arról számolt be, hogy jelenleg a hazánkban megtermelt villamos energia mintegy fele a paksi atomerőműhöz kötődik.

Szijjártó Péter kijelentette, hogy a nukleáris erőművek az energia előállításának biztonságos, tiszta és olcsó formáját jelentik.

Majd elmondta, hogy ezért is döntött a kormány két újabb reaktor megépítése mellett, amelyek 2400 megawattos teljesítményre lesznek képesek.

Aláhúzta: ezzel és a napenergia-beruházásokkal Magyarország teljes mértékben önellátóvá fog válni a villamos energia terén.

"A paksi beruházások tehát busásan megtérültek és meg is térülnek Magyarország számára" - emelte ki.

Címkék: áram, önellátás, energia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.