Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Március 01. 13:40, hétfő | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

„Magyarország vége”

„Magyarország vége”

Az igényelt húszmillió helyett négyszázezer forintot kapott a likviditási gondokkal küzdő önkormányzatok számára odaítélhető állami támogatásból a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alsóberecki önkormányzata. A polgármester megalázónak

Zuti Lajos a Független Hírügynökségnek elmondta: szinte minden nap kopogtat valamelyik szolgáltató a polgármesteri hivatal ajtaján azzal fenyegetőzve, hogy kikapcsolják a gázt, a villanyt vagy a vizet a helyi közintézményekben. A 870 lakosú falunak összesen húszmillió forintra rúg a költségvetési hiánya, valamint kifizetetlen számláinak értéke. Az évi 75 millió forintos állami támogatásból reményét sem látják az adósságok rendezésének.

A polgármester szerint már minden ésszerűsítést végrehajtottak, amire lehetőségük volt. Körjegyzőséghez társultak, a polgármesteri hivatalban hárman dolgoznak, a helyi általános iskola pedagógusi létszámát minimalizálták, leginkább óraadókat foglalkoztatnak, és a képviselők is lemondtak tiszteletdíjukról. A polgármester hozzátette: önkormányzatuk alkalmanként 50-100 közmunkást foglalkoztat, akik csak lapáttal tudnak dolgozni, mert a kisgépek vagy a traktor működtetéséhez nincs pénz benzinre, gázolajra. Ugyancsak nem tudnak venni alapanyagot az önkormányzati tulajdonú épületek felújításához, pedig munkáskéz lenne elég.

Az állami normatíva nem elég a működéshez, az igényelt húszmillió forintos támogatás helyett pedig négyszázezret kaptak. Emiatt gondolják úgy, hogy Alsóbereckit az állam nem kezeli az ország részeként.

A táblák kihelyezésével egyébként már több átutazót is megleptek, ugyanis a szlovák határ közelsége miatt sokan kérdezik meg a helybeliektől, hogy valóban Szlovákiában járnak-e már.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.