Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Október 21. 08:03, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Magyarországon nyílt meg a Vredestein első egyedi kialakítású műhelye

Magyarországon nyílt meg a Vredestein első egyedi kialakítású műhelye

A fővárosban nyílt meg az Apollo Vredestein gumiabroncsgyártó és értékesítő cég első egyedi kialakítású flagship (zászlóshajó) műhelye, a megújult Római Gumi Centrum

- mondta Bakonyi Tamás, a cég magyarországi ügyvezető igazgatója Budapesten kedden sajtótájékoztatón. Hozzátette: ez a műhely az első az Apollo Vredestein Kft. megújult partner programjában.

Mathias Heimann, az Apollo Tyres európai és amerikai régiójának elnöke és az Apollo Vredestein B.V. vezérigazgatója kiemelte: a napokban további hat európai országban hat, a magyarországi flagship műhelyhez hasonló üzlethelységet nyitnak.

Bakonyi Tamás kifejtette: a gumiabroncs gyártásban és értékesítésben óriási a verseny, folyamatosan nő a márkák száma, az eladott abroncsok mennyisége azonban nem emelkedett számottevően az utóbbi időben. Ezért a cég új, az innovációra építő marketing koncepciójának segítségével kíván Magyarországon piacvezetővé válni.

Elmondta, az Apollo Tyres gyöngyöshalászi, első zöldmezős beruházása 975 új munkahelyet teremt majd. A gumigyárban várhatóan 2017 első felében indul el a termelés, évente 5,5 millió személy- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer darab busz- és tehergépjármű abroncsot állítanak majd elő.

A Vredestein márka Hollandiából származik, a cég 1908-as alapításától 2009-ig önállóan működött, ekkor megvásárolta az indiai Apollo Tyres és létrejött az Apollo Vredestein B.V.

Az Apollo Vredestein Kft. 11 munkavállalót foglalkoztat, mintegy 80 partnere van.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az Apollo Vredestein Kft. tavalyi éves nettó árbevétele több mint 1,8 milliárd forint volt, ami mintegy 93 millió forinttal marad el a 2013-astól. Az Apollo Vredestein Kft. 2014-ben mintegy 19,7 millió forintos veszteséggel zárt, szemben a 2013-as 29,4 millió forintos adózott eredménnyel.

Címkék: üzem, budapest, gumi, gyártó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.