Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Június 12. 07:45, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Majdnem tömegkatasztrófa történt a Le Mans-i 24 óráson

Majdnem tömegkatasztrófa történt a Le Mans-i 24 óráson

Allan McNish sértetlenül megúszta a Le Mans-i 24 órás versenyen elszenvedett balesetét. Az Audi skót pilótája Anthony Beltoise Ferrari 458-asával ütközött a Dunlop-híd után, majd nagy sebességgel átsodródott a kavicságyon, amely megdobt

McNish a viadal első órájában márkatársát, a verseny élén álló Timo Bernhardot támadta, de nem vette észre a sokkal lassabb, lekörözés előtt álló Ferrarit. A kicsúszás során a levegőbe emelkedő Audi a gumifalnak csapódott, a kocsi leszakadó alkatrészei, törmelékei még így is a védőkorlát mögött álló tucatnyi fotós és pályabíró közé repültek.

McNish sértetlenül szállt ki autójából, de kivizsgálásra kórházba szállították, ahonnan már ki is engedték. Szerencsére a korlát mögött tartózkodóknak sem esett bajuk.

„A kanyar előtt belenéztem a tükörbe, de nem láttam senkit, csak azt éreztem, hogy nagy ütés éri az autót, majd az Audi kisodródik, és a korlátnak csapódik. Talán túlságosan is sürgette az előzést" – mondta az esetről Beltoise.

„Borzasztó baleset volt, óriási szerencse, hogy senki sem sérült meg a korlát mögött. Az autók biztonságáról mindent elmond, hogy Allan is ép bőrrel megúszta az ütközést – mondta Tom Kristensen, aki McNish egységében szerepelt a viadalon. – Kár a kiesésért, nagyon jól felkészítettük az autót, Allan gyorsan ment vele."

A viadal vasárnap 15 óráig tart, 18 óra után a balesetben nem érintett Audi egység, a versenyt a pole-ból kezdő Marcel Fasler, Benoit Treluyer, Andre Lotterer trió állt az élen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.