Városlista
2019. december 12, csütörtök - Gabriella

Hírek

2019. Május 15. 06:42, szerda | Külföld

Májusi havazás van Lengyelországban

Májusi havazás van Lengyelországban

A hullámzó májusi időjárás Lengyelországot is érinti.

A magyarországi ingadozó időjárás egész Európát érinti: a lengyel hegyvidékeken már havazik is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint egy anticiklon miatt Észak- és Nyugat-Európában többnyire csapadékmentes az idő, de a sok napsütés ellenére hűvös van. A csúcsérték a skandináv országokban alig éri el a 15 fokot, de még Németországban is csupán 15 fok körül alakul.

Ellenben az Ibériai-félszigeten néhány helyen 35 foknál is melegebb van.

A frontzóna mentén ugyanakkor sok a felhő, és elsősorban a Balkán-félszigeten, valamint a Kárpát-medencében sokfelé fordul elő eső, zápor, zivatar, több helyen jelentős mennyiségű (20-50 mm) csapadékot mérnek.

Hétfőn, Olaszországban adtak ki riasztást, mivel a heves esőzések és az áradások miatt több helyen járhatatlanná váltak a közutak, iskolákat kellett bezárni, családokat kellett kitelepíteni.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/EPA/PAP/Grzegorz Momot

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 17:04, csütörtök | Külföld

Magyar Kulturális Intézet nyílt Szöulban

Magyar Kulturális Intézetet nyitott meg Szöulban csütörtökön Szijjártó Péter. A külügyminiszter elmondta: 30 évvel ezelőtt új Európa született azzal, hogy a közép-európai országok visszanyerték szabadságukat.

2019. December 12. 12:02, csütörtök | Külföld

Biztonságosabb évet zárhat a légiközlekedés

A tavalyinál biztonságosabb évet zárhat a légiközlekedés, a balesetek és az áldozatok száma is jelentős csökkenést mutat

2019. December 12. 06:57, csütörtök | Külföld

Egy éven belül harmadszor is választhat Izrael

Az izraeli parlament szerda éjszaka megszavazta saját feloszlatását, majd csütörtök hajnalban jóváhagyta azt az indítványt, amely új parlamenti választás kiírását írja elő jövő év március másodikára.

2019. December 12. 05:00, csütörtök | Külföld

Közel 150 millió eurós támogatást nyújt Afrikának az embercsempészet felszámolására az unió

Az EU közel 150 millió eurós támogatást nyújt Észak-Afrikának az embercsempészet felszámolására, a kiszolgáltatottak védelmére és a helyi közösségek igényeinek kielégítésére - közölte az Európai Bizottság szerdán.