Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Február 02. 16:23, szombat | Sport
Forrás: MTI

Májusig Gyulai Miklós marad az atlétikai szövetség elnöke

Májusig Gyulai Miklós marad az atlétikai szövetség elnöke

További három hónapig Gyulai Miklós marad a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke - döntött szombaton a sportági szervezet rendkívüli tisztújító küldöttgyűlése.

Eredetileg az elnöki posztot 2009 óta betöltő Gyulai volt az egyetlen jelölt a posztra, a közgyűlésen azonban a pécsiek javaslatára, K. Szabó Gábor egykori válogatott hosszútávfutó, a debreceni sportuszoda igazgatója is felkerült az elnökjelölti listára. A küldöttek közül 37-en szavaztak Gyulaira, és 21-en K. Szabóra.
A küldöttgyűlés elején hosszas vita alakult ki arról, hogy a tisztségviselőket négy évre vagy csak három hónapra, a májusi, évi rendes közgyűlésig válasszák meg, miután a küldöttek az alapszabály ide vonatkozó rendelkezését többféleképpen értelmezték. Végül szavaztak, és a többség az utóbbira voksolt, így májusban újabb tisztújító küldöttgyűlést kell tartaniuk az atlétáknak.
Gyulai Miklós azután nyújtotta be lemondását, hogy az elnökség létszáma 70 százalék alá csökkent, s az alapszabály ilyen esetben rendkívüli tisztújító közgyűlés összehívását írja elő.
"A szövetség egy demokratikus szervezet, ezért el kell fogadni, hogy a tagság így döntött" - kommentálta a küldöttgyűlés határozatát az MTI-nek Gyulai Miklós, majd hozzátette, szerinte azért sokkal bölcsebb lett volna, ha más sportágak szövetségéhez hasonlóan az atléták is hamarabb megtartják tisztújító közgyűlésüket, hogy elkezdődhessen az a munka, amely négy évre szól.
"Így most egy picit nehezebb lesz ez a három hónap, mert jön egy újabb közgyűlés, és ez taktikailag sok mindent felvet és befolyásol, hiszen éreznie kell a közegnek, hogy mindenkire odafigyelünk" - mondta az elnök, aki tudja, hogy van ellentábora a szövetségen belül, ezért azon is igyekszik dolgozni, hogy a jövőben még jobban elnyerje a tagság bizalmát.
"A szakmai és a gazdasági beszámolóknak még nincs itt az idejük, hiszen ez a mostani nem egy évi rendes, hanem egy ad hoc módon összehívott küldöttgyűlés volt, amit az alapszabály írt elő" - válaszolta Gyulai azokra a megjegyzésekre, amelyek szerint a küldötteknek nehéz lett volna most felelősen négy évre tisztségviselőket választaniuk anélkül, hogy alaposan ismernék a szövetség helyzetét.
"A beszámolók már javában készülnek, annyit azonban már most elárulhatok, hogy a szövetségnek az elmúlt évet sikerült pozitív szaldóval zárnia, amire hosszú ideje nem volt példa" - tette hozzá Gyulai, aki folytatni kívánja a közelmúltban elindított programokat, így a kölyökatlétika-programot, és egyúttal azt ígéri, hogy nem jön el újra az az időszak, amely 2007 előtt jellemezte a magyar atlétikát.
Mivel az alapszabály tavalyi módosítása alapján 2013-tól az elnökségnek 7 fősnek kell lennie - eddig 13 tagú volt -, a küldöttgyűlés új elnökségi tagokat is választott. A két alelnök Szalma László és Németh Zsolt lett, az elnökségbe rajtuk kívül még Szatmáry-Antal Tamás, Magyariné Oroszi Zsuzsanna, Szabóné Molnár Krisztina és Knipl István került be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával