Városlista
2019. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2019. Április 04. 17:05, csütörtök | Sport

Májustól tilos a magyar himnusz éneklése a DAC meccsein

Májustól tilos a magyar himnusz éneklése a DAC meccsein

Megdöbbentő jogszabályt fogadott el a szlovák parlament az állami szimbólumok szigorúbb védelmének garanciája érdekében – írja a csakfoci.hu. A törvény értelmében májustól tilos a magyar himnusz éneklése nyilvános rendezvényeken.

Május 15-től büntetendő Szlovákiában annak az országnak a himnuszát énekelni nyilvános rendezvényen, melynek nincs a helyszínen hivatalos küldöttsége. Vagyis a Dunaszerdahely hazai és idegenbeli találkozóin nem énekelhetik többé büntetlenül a szurkolók a magyar himnuszt, ami mostanáig hagyomány volt a DAC táborában.

Az egyik beterjesztő, az SNS nevű kormányzópárt egyik képviselője, a korábbi 11-szeres csehszlovák és 44-szeres szlovák válogatott védő azt mondta a vita alatt képviselőtársainak: „Ajánlanám magának, hogy menjen el Dunaszerdahelyre egy meccsre, szívesen elmegyek magával, amikor a DAC 9 ezer szurkolója énekli a magyar himnuszt... Kipróbálhatjuk, és nem tudom, hogy jóleső érzése támad-e majd ettől.”

A március 27-én elfogadott jogszabály szerint 7000 euróig terjedő pénzbírsággal lehet sújtani a törvényszegőket, például cégeket, civil szervezeteket, önkormányzatokat vagy akár sportklubokat.

Ugyanakkor, ha a DAC mérkőzéseire hivatalos magyarországi delegáció járna, akkor már lejátszható és el is énekelhető lenne a magyar himnusz – írja cikkében csakfoci.hu a parameter.sk-ra hivatkozva.

Forrás: origo.hu

Kép: Mudra László - Origo

Címkék: DAC, futball, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 21. 18:02, péntek | Sport

Bronzérem a Fehérvár ralin

Abszolút ötödik, és kategória harmadik helyet zsebelt be a Tim Gábor-Timár Tamás ralipáros a TAXI4 Székesfehérvár Ralin. Farkas Kálmán csapatvezetőt kérdem a verseny után.

2019. Június 21. 13:34, péntek | Sport

Rally: Továbbra is építkezünk

A bakonyai Rallye3-as versenyhétvége tapasztalatairól faggattam Gutai Marcellt, aki a Juhász Racing színeiben előfutóként nyomhatta a gázpedált.

2019. Június 13. 13:06, csütörtök | Sport

Dóczi László és a keceli autocross

Interjú Lacival a június 16-i autocross verseny előtt, amit a Kecel Ringen tartanak meg.

2019. Június 13. 12:04, csütörtök | Sport

Kovács Attila és a keceli autocross

Interjú Atesszal a június 16-i autocross verseny előtt, amit a Kecel Ringen tartanak meg.