Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2012. Április 28. 14:01, szombat | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Makett rakétákkal vonult Észak-Korea?

Makett rakétákkal vonult Észak-Korea?

Rossz utánzatoknak minősítették német szakértők azokat az észak-koreai interkontinentális rakétákat.

Melyeket a kommunista ország az államalapító Kim Ir Szen születésének 100. évfordulója alkalmából, április 15-én mutatott be a Phenjanban rendezett katonai parádén.

A hat, fenyegető kinézetű, KN–08 típusú interkontinentális rakétát, amelyet először láthatott a nagyközönség, a müncheni Schmucker technológiai vállalat szakértői a felvételek alapján tüzetes vizsgálatnak vetették alá, és több rendellenességet fedeztek fel rajtuk.

Mint Robert Schmucker, a cég ügyvezető igazgatója közölte, a hat rakéta mindegyike másmilyen. A szállítójármű, a kilövőállvány és a rakéta nem illenek egymáshoz. A szakértők hat különféle robbanófejet azonosítottak a hat rakétán, továbbá folyékony üzemanyagot tartalmazó tartályhoz illő tanksapkát, holott a KN–08 szilárd hajtóanyaggal működik.

A jelentés arra is rámutatott, hogy a robbanófejen hullámos volt a borítólemez, „mintha egy vékony fémlemezt több hosszanti tartóelemre erősítettek volna”. A valódi robbanófejek kialakítása ettől eltérő, már csak azért is, hogy képesek legyenek elviselni a földi atmoszférába való visszatéréskor a súrlódás miatt keletkező magas hőmérsékletet. Ezért a szakértői jelentés végkövetkeztetése az, hogy a nagy csinnadrattával bemutatott rakéták pusztán gyenge minőségű utánzatok.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.