Városlista
2021. október 21, csütörtök - Orsolya

Hírek

2019. Szeptember 10. 08:30, kedd | Belföld

Makovecz - építmény kapta idén az Év regionális fürdője díjat

Makovecz - építmény kapta idén az Év regionális fürdője díjat

Immár 5. alkalommal szervezik meg a három kategóriában meghirdetett az Év fürdője közönségszavazást. A felmérés fő célja a figyelem ráirányítása Magyarország fürdőire – mondta Sánta Tibor főszervező.

Magyarországon csaknem 200 fürdő található, melyek eltérő adottságúak, vannak többmedencés országosan, nemzetközileg elismert fürdőhelyek, de számos olyannal is találkozunk, mely az adott régióban örvendenek nagy népszerűségnek. Ezért is három kategóriában – az Év fürdője, az Év regionális fürdője és a Helyiek kedvenc fürdője – hirdetik meg a közönségszavazást – mondta Sánta Tibor főszervező a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

Az eredmények összesítésekor arra figyeltek fel a szervezők, hogy azok a strandok végeznek előkelő helyen a közönségszavazáson, amelyek a családokat tekintik célközönségüknek.

Az idén az Év fürdője díjat nagy visszatérőként a Harkányi Gyógyfürdő kapta. A komplexum a 1980-as években Magyarország egyik legjelentősebb fürdőhelye volt. Mégis sokáig kimaradt a fürdőfelújítási lázból, és csupán pár éve kezdték rendbe tenni a fürdő külső és belső környezetét. 2016-ban létesítették a fürdő csúszdaparkját, idén egy teljes wellnessrészleget is átadtak, illetve mára a gyerekeknek külön kialakítottak egy játszórészt.

Azt is fontos tudni, hogy a fürdő gyógyvize széles skálán alkalmazható, hiszen a bőrbetegségeken át a mozgásszervi panaszok gyógyítására is kiváló – mondta a szavazás főszervezője.

Az Év regionális fürdője díjat idén egy építészeti különlegesség, a Makovecz Imre által tervezett, makói Hagymatikum kapta. A helyiek kedvenc fürdője idén a miskolctapolcai strandfürdő lett. Sánta Tibor felhívta a figyelmet, hogy az idei nyertes strand nem keverendő össze a miskolctapolcai barlangfürdővel.

Forrás: hirado.hu

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 21. 08:00, csütörtök | Belföld

Újabb vakcinaszállítmány érkezett Magyarországra

A héten újabb, több mint 150 ezer adagot tartalmazó Pfizer-BioNTech-vakcinaszállítmány érkezett Magyarországra, ezzel már meghaladja a 9,7 millió adagot az országba szállított mennyiség

2021. Október 21. 07:00, csütörtök | Belföld

Az ápolók bére az eredeti ütemterv szerint emelkedik

Álhíreket terjeszt a baloldali sajtó, hiszen az ápolók béremelési programja az eredeti ütemterv és kormányzati vállalás szerint valósul meg - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdán az MTI-vel.

2021. Október 21. 05:00, csütörtök | Belföld

Sokfelé erős széllel érkezik a hidegfront

Erős széllel érkezik a hidegfront. Emiatt az ország nagy részére figyelmeztetéseket is kiadott csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2021. Október 20. 18:11, szerda | Belföld

Anyagilag és szexuálisan kihasználtak egy kislányt, fegyházra ítélték őket

Két vádlottat emberkereskedelem miatt kilenc, illetve kilenc és fél év, másik kettőt kiskorú lány ellen elkövetett szexuális erőszak miatt három év nyolc hónap, illetve négy év fegyházra ítélt első fokon a törvényszék