Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Január 22. 07:45, szombat | Sport
Forrás: NSO

Malysz otthon törte meg a négyéves átkot

Malysz otthon törte meg a négyéves átkot

Adam Malysz győzelmével ért véget Zakopanéban a síugrók világkupaversenye. A 134 méteres nagysáncon megrendezett viadalon a lengyel klasszis az osztrák Andeas Koflert és a német Severin Freundot előzte meg a dobogón.

Nagyszerű körülmények között, és kitűnő hangulatban rendezték meg Zakopanéban a síugrók világkupaversenyét. Bár szállingózott a hó, ez komolyan nem befolyásolta a programot.

Sajnos az első sorozatban folytatódott a zsűri rossz szokása. Amint sáncrekord közelébe került az utóbbi időszakban bombaformában ugró Severin Freund (137 méterrel három és fél méterre megközelítette a svájci Simon Ammann tavaly felállított sáncrekordját), máris lejjebb vitték a beülőt, az esetleges balestek elkerülése végett. Ezt idén rendszeresen alkalmazzák a bírák, de sokszor túlságosan is az óvatosságot tartják szem előtt. Akár indokoltan, akár nem, a viadalok ilyen mértékű befolyásolásával nem lesz könnyű megdönteni a fennálló rekordokat.

A beülő szintjének módosítása ellenére a hazai közönség előtt ugró Adam tovább lopakodott a csúcshoz, 138.5 méterre szállt, és ezzel átvette a vezetést.

Az osztrák Thomas Morgenstern és Ammann ezúttal haloványabb formát mutatott, már az első sorozatban világossá vált, hogy ezúttal nem róluk szól a verseny.

A folytatásban Ammann tíz métert javított (125.5 után 135.5 méter), a második kör legnagyobb ugrását bemutatva, de így is csupán a negyedik helyre tudott előre lépni a kilencedikről, míg Morgenstern az ötödik pozícióban fejezte be a viadalt.

A helyszínen tomboló 12 ezer nézőnek végül kiszurkolta Malysz már régóta várt sikerét. Bár az osztrák Andreas Kofler 134.5 méterrel alaposan ráijesztett a drukkolókra, a lengyelnek végül 128.5 méter is bőven elég volt, hogy megtartsa első helyét.

Adam Malysz négy év után először nyert világkupaversenyt. Utoljára 2007 márciusában a planicai repülősáncon diadalmaskodott. Pályafutása során ez volt a 39. győzelme.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.