Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Szeptember 04. 18:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír/Győrplusz.hu

Mámoros Győr: borlovagok után pálinkafesztivál és bajor sörnapok

Mámoros Győr: borlovagok után pálinkafesztivál és bajor sörnapok

Az ősszel is folytatódnak a színvonalas programok Győrben, rengeteg élményt kínálnak a győriek és a turisták számára is a szervezők.

Serfőzőné Tóth Andrea kulturális főosztályvezető szerint a programválaszték olyan színes, mint maga az ősz, minden korosztály csemegézhet belőle - írja a Győrplusz.hu.

A jövő hétvégén szervezi a város a Magyar Hagyományok Fesztiválját, melyet pálinkanapokkal ízesítenek. A következő nagyobb rendezvény a Bajor Sör- és Zenei Fesztivál lesz szeptember 17-18-án a Rába Quelle fürdő területén és környékén. Igazi „Szeptemberfest" hangulat várható! A hónap utolsó hétvégéjén a VII. Győri Fröccsnapok következik a nagyobb rendezvények sorában, majd a könyvszalon novemberben.

A művészeti intézmények évadai is indulnak szeptemberben. A színház és a balett társulata közösen szervez ismét egy olyan napot 15-én, amikor bárki a kulisszák mögé pillanthat.

Serfőzőné Tóth Andrea kiemelte a La vie en Rose - Rózsaszínház című balett, valamint A Vörös Pimpernel bemutatóját, ezek szintén ebben a hónapban lesznek.

A Győri Filharmonikus Zenekarnál is kezdődik a szezon, 23-án például a Muzsikás együttessel közösen adnak különleges koncertet. A Vaskakas Bábszínház októberben ünnepli 20. születésnapját, az egész évadod ennek jegyében tervezi a társulat, rengeteg meglepetéssel. A gyerekeknek egyébként ezeken kívül is számos programmal kedveskednek ősszel ugyancsak. Októberben ismét egy kiemelkedő kiállítás érkezik városunkba, Robert Capa fotográfiái láthatóak majd a városi múzeumban.

- Győrben a kultúra és a sport szoros kapcsolatban áll - hangsúlyozta Serfőzőné Tóth Andrea, ezért számos színvonalas sportprogramot is szerveznek. Többek között az őszi sport- és egészségnapot szeptemberben és a családi hétvégét az ETO Parkban októberben.

Ezeken kívül rengeteg program kínál kikapcsolódási lehetőséget az ősszel is Győrben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.