Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Május 18. 12:07, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Már csak két nap van hátra az szja-bevallás határidejéig

Már csak két nap van hátra az szja-bevallás határidejéig

Már csak két nap van hátra a személyi jövedelemadó (szja) bevallásának határidejéig; május 20-án éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni a NAV által készített szja-bevallási tervezetet,

amit legegyszerűbben az ügyfélkapuval rendelkezők tehetnek meg az adóhivatal honlapjáról elérhető webes felületen - közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy aki nem módosít a tervezetén, annak - az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az szja hatálya alá tartozó egyéni vállalkozókat kivéve - a kiajánlott tervezet lesz az érvényes bevallása május 20. után. Kiemelték ugyanakkor, hogy akiknek visszajár a befizetett adóból, vagy fizetniük kell a bevalláskor és részletfizetést kérnének, azoknak a bevallási tervezet személyre szabott kiegészített nyilatkozatát kell kitölteni és visszaküldeni május 20-ig.

Akik elakadnak a tervezet jóváhagyásában, esetleges kiegészítésében, vagy az 1+1 százalék felajánlásában, azok hívják a NAV Infóvonalát a 1819-es telefonszámon, vagy keressék fel a NAV weboldalát és tájékozódjanak a hivatal által készített segítő videóból. A NAV Infóvonalán május 20-ig 8 óra 30 perctől 20 óráig kérhető a személyijövedelemadó-bevallással, bevallási tervezettel kapcsolatos általános tájékoztatás - tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy május elejéig csaknem 530 ezer, ügyfélkapuval nem rendelkező adózó kapta meg postán a bevallási tervezetét a NAV-tól. Az adóhivatal mindenki számára azt tanácsolja, hogy nézze át a papíralapú tervezetet és olvassa el a mellékelt tájékoztatót, amelyben minden fontos tudnivaló megtalálható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.