Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Február 15. 14:54, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Már hetvenkét kórházban van látogatási tilalom

Már hetvenkét kórházban van látogatási tilalom

Az országos influenzajárvány miatt hetvenkét kórházban van teljes vagy részleges látogatási tilalom - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának összegzéséből.

Látogatási tilalmat rendeltek el csütörtökön a Bács-Kiskun Megyei Kórház teljes területére, beleértve a kecskeméti, a kiskunfélegyházi és a kalocsai telephelyet is. A kórház közlése szerint a látogatási tilalom ideje alatt a súlyos, életveszélyes állapotú betegnél az osztályvezető főorvos írásos engedélyével egy hozzátartozó tartózkodhat, és az apás szülésnél is csak az az édesapa lehet bent, aki igazolni tudja, hogy megkapta az influenza elleni védőoltást.

Nem lehet a betegeket felkeresni Tolna megyében a bonyhádi kórházban sem, az intézmény minden osztályára elrendelték a látogatási tilalmat.

Az influenzajárvány miatt korábban elrendelt látogatási tilalmak továbbra is érvényben vannak, ezek a fővárosban és 16 megyében érintenek egészségügyi intézményeket (Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyében); a korlátozások alól mostanra már csak Zala megye kivétel.

A szerdán közzétett jelentés szerint a 6. héten az országban tovább terjedt az influenza, azonban a megbetegedések számának emelkedése mérsékeltebb volt, mint az előző héten.

A közlés szerint február 5. és 11. között 27,5 százalékkal többen - csaknem hetvenezren - fordultak orvoshoz, mint az azt megelőző héten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.