Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Január 02. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Már lehet nevezni a gyulai Kézműves Sörfesztivál sörversenyére

Már lehet nevezni a gyulai Kézműves Sörfesztivál sörversenyére

Elindult a nevezés a Central European Beer Awards-2020 elnevezésű sörversenyre, amelyet nyár elején a gyulai Kézműves Sörfesztivál keretében rendeznek meg.

A szervezők keresik Magyarország legjobb kisüzemi sörét és a legeredményesebb kisüzemi főzdéjét.

Mint a szervezők az MTI-nek küldött közleményben írták, a versenyt a kereskedelmi-kisüzemi sörfőzdék, illetve a házi sörfőzők részére hirdetik meg azzal a céllal, hogy a kisüzemi, kézműves söröket; az otthoni sörfőzést; valamint a kulturált sörfogyasztást népszerűsítsék. Emellett szeretnék a minőséget javítani a gyártók és termelők eredményeinek közlésével; továbbá elismerni a kisüzemi főzdék magas színvonalú munkáját.

A versenyre házi amatőr sörfőzők és a maximum évente 200 ezer hektolitert előállító kisüzemi kézműves sörfőzdék jelentkezhetnek május elejéig.

A megmérettetést 30 alapkategóriában hirdetik meg, a bírálat 50 pontos rendszerben történik május közepén. A benevezett tételek arany, ezüst, bronz, valamint champion minősítést érhetnek el. A két fő kategóriában Grand Champion győztest hirdetnek - írták.

A harmadik gyulai Kézműves Sörfesztivált 2020. június 11. és 13. között rendezik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő