Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2019. Július 11. 17:35, csütörtök | Külföld

Már még több nyelven is elérhető a Google-fordító alkalmazása

Már még több nyelven is elérhető a Google-fordító alkalmazása

A Google-fordító mobilapplikációja számos újításon esett át, és még több nyelven érhető el – közölte a cég.

A Google-fordító segít a nyelvi korlátokon átlépve is kapcsolatot teremteni emberekkel, megismerni új helyeket, kultúrákat. Mobilapplikációja különösen hasznos, ha külföldön tartózkodunk, hiszen elég telefonunk kameráját ráirányítani az idegen nyelvű szövegre, és a fordítás máris megjelenik a képernyőn a kívánt nyelven.

Az alkalmazás offline módban, internetes kapcsolat nélkül is használható, amennyiben a szükséges nyelveket korábban letöltöttük készülékünkre.

A Google legújabb fejlesztéseinek köszönhetően a korábbi 38 helyett már több mint 80 nyelven működik a funkció, többek között hindi, hawaii, maláj, vietnami és skót gael nyelvekkel bővült a lista.

Ami még ennél is izgalmasabb, hogy mostantól bármilyen nyelvpárosítást kezelni tud a funkció, így például magyarról horvátra vagy kínairól japánra is azonnal át tud ültetni szöveget.

Külföldi utazásoknál, különösen, ha többnyelvű térségben járunk, nehézséget jelenthet egy-egy nyelv felismerése. A Google erre is megoldást kínál már, hiszen az applikáció új verziójában az automatikus kamerás nyelvfelismerés funkció segítségével a fordító automatikusan beazonosítja a forrásnyelvet helyettünk, és lefordítja a szöveget a kívánt nyelvre.

A Google-fordító alkalmazása letölthető a Play Store-ból és az App Store-ból.

Forrás: origo.hu

Kép: hwsw.hu

Címkék: Google-fordító, nyelv

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 18. 11:01, csütörtök | Külföld

Merénylet veszélye miatt razziáztak a rendőrök Németországban

Feltételezhető terrortámadás előkészülete miatt több lakást átkutattak a rendőrök csütörtök hajnalban, és két férfit kihallgattak Észak-Rajna-Vesztfáliában, Németország nyugati részén.

2019. Július 18. 08:55, csütörtök | Külföld

Gyújtogatás egy japán anime stúdióban, legalább 12 halott

Szándékos gyújtogatás történt csütörtök hajnalban Kyotóban, egy férfi betört a helyi anime stúdióba, gyúlékony folyadékot öntött szét és lángra lobbantotta azt. A tűzben legalább tizenketten meghaltak, sok a sebesült -írja a BBC.

2019. Július 18. 08:36, csütörtök | Külföld

50 év után keresik egy palackba zárt üzenet íróját

Egy 13 éves kisfiú által, ötven évvel ezelőtt vízre bocsátott üzenetre bukkant egy ausztrál férfi és kisfia az Eyre félszigeten. Jelenleg a brit származású feladó kiléte után kutatnak.

2019. Július 18. 07:28, csütörtök | Külföld

Világszerte durvul a politikai közbeszéd Theresa May szerint

Theresa May távozó brit miniszterelnök szerint világszerte terjed a más véleményen lévőket lealacsonyító, a saját véleményt \"abszolutizáló\" politikai magatartás, és emiatt folyamatosan durvul a politikai közbeszéd.