Városlista
2019. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2019. Július 11. 17:35, csütörtök | Külföld

Már még több nyelven is elérhető a Google-fordító alkalmazása

Már még több nyelven is elérhető a Google-fordító alkalmazása

A Google-fordító mobilapplikációja számos újításon esett át, és még több nyelven érhető el – közölte a cég.

A Google-fordító segít a nyelvi korlátokon átlépve is kapcsolatot teremteni emberekkel, megismerni új helyeket, kultúrákat. Mobilapplikációja különösen hasznos, ha külföldön tartózkodunk, hiszen elég telefonunk kameráját ráirányítani az idegen nyelvű szövegre, és a fordítás máris megjelenik a képernyőn a kívánt nyelven.

Az alkalmazás offline módban, internetes kapcsolat nélkül is használható, amennyiben a szükséges nyelveket korábban letöltöttük készülékünkre.

A Google legújabb fejlesztéseinek köszönhetően a korábbi 38 helyett már több mint 80 nyelven működik a funkció, többek között hindi, hawaii, maláj, vietnami és skót gael nyelvekkel bővült a lista.

Ami még ennél is izgalmasabb, hogy mostantól bármilyen nyelvpárosítást kezelni tud a funkció, így például magyarról horvátra vagy kínairól japánra is azonnal át tud ültetni szöveget.

Külföldi utazásoknál, különösen, ha többnyelvű térségben járunk, nehézséget jelenthet egy-egy nyelv felismerése. A Google erre is megoldást kínál már, hiszen az applikáció új verziójában az automatikus kamerás nyelvfelismerés funkció segítségével a fordító automatikusan beazonosítja a forrásnyelvet helyettünk, és lefordítja a szöveget a kívánt nyelvre.

A Google-fordító alkalmazása letölthető a Play Store-ból és az App Store-ból.

Forrás: origo.hu

Kép: hwsw.hu

Címkék: Google-fordító, nyelv

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 23. 18:05, szerda | Külföld

Trump ellenszolgáltatást kért az Ukrajnának adandó katonai segélyért

Az amerikai elnök ellenszolgáltatást kért az Ukrajnának adandó katonai segélyért - állította William B. Taylor, az Egyesült Államok ukrajnai nagykövetségének attaséja a képviselőházi bizottsági meghallgatásán kedden.

2019. Október 23. 16:04, szerda | Külföld

Az Egyesült Államokban 46 tagállam csatlakozott a Facebookkal szembeni trösztellenes vizsgálathoz

Az Egyesült Államokban 46 tagállam csatlakozott a Facebookkal szembeni trösztellenes vizsgálathoz - jelentette be Letitia James, a vizsgálatot kezdeményező New York állam főügyésze kedden.

2019. Október 23. 12:42, szerda | Külföld

Tusk konzultációkat kezd a huszonhetekkel a kiválási határidő halasztásáról

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke konzultációkat kezd az Egyesült Királyság kiválási határidejének 2020. január 31-ig történő esetleges halasztásáról a tagállamok vezetőivel - közölte a bizottság szóvivője kedden.

2019. Október 23. 11:24, szerda | Külföld

Harminckilenc holttestet találtak egy teherautóban Angliában

Harminckilenc holttestet találtak egy bolgár kamionban a délkelet-angliai Essex megyében - közölte szerdán a helyi rendőrség.