Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 04. 14:13, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Már megint a kalózok

Már megint a kalózok

Fegyveresek eltérítettek egy tartályhajót a nigériai partoknál – közölte a Nemzetközi Hajózási Hivatal. A kalóztámadás szombaton történt Port Harcourt kikötővárostól száz kilométernyire. 25 fős személyzet volt a hajón.

Szerdán támadás érte egy nemzetközi olajipari cég hajóját is a Niger folyó torkolatánál, de erről az incidensről sem közöltek részleteket. Nigéria a legnagyobb kőolajtermelő ország Afrikában. A nyugat-afrikai ország – és a vele szomszédos Benin – parti vizei évek óta veszélyesnek számítanak.

Míg a kontinens túlsó oldalán, a szomáliai partoknál portyázó tengeri rablók fő bevétele a személyzet elengedése fejében követelt váltságdíj, addig a nyugat-afrikai kalózokat jellemzően az eltérített hajók rakománya érdekli, mert azt jó áron el tudják adni a térségbeli feketepiacon.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.