Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. November 25. 09:20, péntek | Helyi
Forrás: Győrplusz.hu

Már mindegy jegy elfogyott Győrben a szentpétervári balett Diótörőjére

Már mindegy jegy elfogyott Győrben a szentpétervári balett Diótörőjére

A magyarországi turné keretében kitűnő táncművészek állnak a Győri Nemzeti Színház színpadára december 23-án 17 órától, az egész családnak kínálnak programot szenteste előtt - írja a Győrplusz.hu.

A Szentpétervári Állami Balett számos elismeréssel büszkélkedhet, produkcióival többször elnyerte világversenyeken az első helyezést. 2004-ben és 2005-ben pedig Franciaországban és Oroszországban az együttes Diótörő előadását választották az év produkciójának.

A Szentpétervári Állami Balett gyermekeknek szóló műsora két kiemelkedően magasan képzett, igazi balettikon, Anatoly Nikiforov és Irina Aleksandrovna Safonova nevéhez fűződik, azokhoz, akik korábban a világ leghíresebb balett-társulatában, a szentpétervári Mariinsky Színházban táncoltak.

Magyarországra a Diótörő úgynevezett utazó verziója jut el, amelyben 32 táncművész (16 felnőtt, 16 gyermek) szerepel. Tanáraik Oroszország leghíresebb és legbefolyásosabb balettiskoláiban végeztek.

A műsor másfél órás, melyet Irina Aleksandrovna Safonova tervezett és koreografált. Az ő munkásságát 2006-ban az orosz kulturális miniszter és a Szentpétervári Színházak Egyesülete is egy-egy díjjal jutalmazta. Az előadások kosztümjeit és jelmezeit a híres Mariinsky és Aleksandrinsky Színház munkatársai készítik. A társulat óriási sikerrel mutatkozott be a világ összes nagy színpadán. A német sajtó olyan „kivételes társulatnak nevezte, melyhez fogható nincs Európában."

Az együttes kikötötte, hogy kizárólag színházakban hajlandó fellépni, azért, hogy valóban mindenki számára élvezhető legyen az előadás. „Ez nem egy show-műsor, felejtsük el a sportcsarnokokat"-fogalmazott a koreográfus.

A győri előadásra már minden jegy elkelt. A társulat december 30-ig tartózkodik Magyarországon, aki szeretné még Budapesten, Kecskeméten, Miskolcon vagy Debrecenben tudja megnézni a produkciót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.