Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2018. Október 12. 08:20, péntek | Külföld

Már piacon a karácsonyfa ízesítésű chips

Már piacon a karácsonyfa ízesítésű chips

Még csak október van, de a karácsony már lassan beköltözik a boltokba, és ennek megfelelően egyre több cég kíván beszállni az év végi ünnepi üzletbe.

Az Iceland szupermarket pedig úgy döntött, egy igazán egyedi termékkel gazdagítja az ünnepet.

Az izlandiak körében igen népszerű Iceland szupermarket dobta piacra a karácsonyfa ízű rágcsálnivalót. A fagyasztott élelmiszerekre specializálódott brit cég ezzel az újdonságával a kézzel készült termékeit vezeti be.

Az üzlet polcain „The Luxury Christmas Tree Flavour Salted crisp", vagyis a luxus karácsonyfa ízű sózott chips 180 grammos kiszerelésben kapható, és egy fontba kerül (371 forint).


Az Iceland vezető szakácsa, Neil Nugent elmondta, hogy „a szigeten mindig is arra törekedtek, hogy új és izgalmas élelmiszereket fejlesszenek, és a rágcsálnivalóval egy teljesen új kombinációt fejlesztette ki".

A chips elkészítéséhez fenyőlevelekből kisajtolt olajat használtak fel.

De nemcsak Izlandon találhatóak szokatlan ízek: nemrég az Origo is beszámolt arról, hogy Ázsiában igen népszerű, és tápláló, ám rettenetes szagú durián gyümölcsből készített chipset a Lay's, de a gyümölcs kedvelői szerint csalódást keltő a végeredmény.

Forrás: origo.hu

Kép: elelmiszer.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.

2024. Június 06. 09:26, csütörtök | Külföld

Csehországban összeütközött két vonat, négyen meghaltak, többen megsérültek

Négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.