Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Január 01. 07:56, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Már csak a Bodrogon van készültség

Már csak a Bodrogon van készültség

Levonulóban vannak a korábbi napokban az észak-magyarországi területeken kialakult árhullámok. Már csak a Bodrogon van árvízvédelmi készültség és a Tiszán levonuló hullám is ellaposodott, nem okoz gondot a Tisza középső szakaszán sem

A Felső-Tiszáról levonuló árhullám a folyó középső szakaszán tart, de a Közép-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi igazgatóság tájékoztatása szerint ellaposodott és az első fokú készültségi szint alatt fog várhatóan levonulni.

Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint a területükön már csak a Bodrogon van árvízvédelmi készültség, első fokú. A folyó Felsőbereckinél 629 centiméter környékén tetőzik várhatóan.

Mint ismert, az már szerdán kiderült a szakemberek számára, hogy a Bodrog és a Tisza árhullámának találkozása az előzetes számításokkal ellentétben mégsem fog gondot okozni a Tisza Tokaj alatti szakaszán sem. A következő árhullámok akkor érkezhetnek, ha a folyók határon túli vízgyűjtő területein csapadékosra fordul az időjárás, vagy a magasabban fekvő területeken elolvad a még esetleg megmaradt hó. Ha lesz ilyen árhullám, az a mostaniakat viszont már nem éri utol.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.