Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Május 03. 20:29, hétfő | Helyi
Forrás: Vitaminfarm

Már Győrben is! - Az egészség házhoz jön 1.

Már Győrben is! - Az egészség házhoz jön 1.

Q-GEL, a fiatalság ereje és titka
Ahogy idősebbek leszünk, annál inkább aggódva tapasztaljuk, hogy erőnk rohamosan csökken. A tudósok régóta keresték a megoldást erre a problém

Táplálékaink több-kevesebb mennyiségben (pl. brokkoli, szardínia, makréla, pisztráng, spenót, mogyoró, szív, disznóhús,) tartalmaznak Q10-et és még a máj is termel az életkor előrehaladtával csökkenő mennyiségben, de összességében 30-35 év felett és főleg az idős embereknél a Koenzim Q 10 mennyiség termelése (Q10 plazmaszint) egyre csökken. Az is tapasztalatokon alapuló tény, hogy az időskorúak nagy része egyre kevesebbet eszik, így a kívülről, a mindennapi táplálékkal a szervezetbe jutó Koenzim Q10 mennyisége is csökken.
Ma már sikerült megoldani a Koenzim Q10 előállítását (lásd a Mi is az a Q10?-en belül a Q10 története), ám rendszerint csak zsírban oldódó formában kapható gyógyszertárakban, gyógynövényboltokban. Ugyan kapható már a Q10 készítményeknek akár 90-100 mg-os változata is, ezek mind nagyrészt zsírban oldódó készítmények.
Nálunk a KoenzimQ10 vízoldékony változatát Q-GEL - ismerheti meg és fogyaszthatja egészséggel, amely bizonyíthatóan jobb biohasznosulással és felszívódással rendelkezik más zsírban oldód készítményeknél. (lásd a
Tanulmányok, amik a vízoldékony COQ10 hatékonyabb felszívódását és jobb biohasznosulását bizonyítják című tanulmányokat)
A Koenzim Q10 fontos jellemzője még, hogy védi a sejteket, szöveteket a káros szabadgyökök hatásaitól, azaz markáns antioxidáns tulajdonsággal is rendelkezik.
Kiknek lehet kimondottan hasznos a vízoldékony koenzim Q10, vagyis a Q-GEL szedése? sportolóknak azoknak, akik elmúltak 30-35 évesek és rendkívüli szellemi, fizikai megterhelésnek vannak kitéve, esetleg stresszes életmódot folytatnak szívbetegeknek azoknak, akik magas koleszterin szintjük miatt statin (lipidcsökkentő) kezelésben részesülnek (a vízoldékony Q10, a Q-GEL indukálta energianövekedés javítja a szívizom pumpafunkcióját, ennek hatására csökken a fájdalom, jobb lesz a szívizom vérellátása, amit a betegek úgy élnek meg, hogy növekszik a fizikai erejük)
A fejlett, az egészségügyet elsődlegesnek tartó államokban USA,
Skandináv államok több millió ember fogyaszt már étrend-kiegészítő
bevitelével Q10-et. A Q-GEL vízoldékony koenzim Q10 - fogyasztói arról számolnak be, hogy néhány hét, de maximum egy hónap alatt érzik a Q-GEL jótékony hatását.
Mégegyszer hangsúlyozzuk, hogy nem mindegy, hogy milyen formában jut az emberi szervezet ehhez az anyaghoz. Van különbség a Q10 zsíroldékony és vízoldékony formája között biohasznosulásban és felszívódásban. A vízben oldódó Q10 termékek bizonyíthatóan jobb biohaszosulással és felszívódással rendelkeznek, válassza ezért a Q-GEL termékcsaládot!

Mi az a Koenzim Q10?
A Q10 egy enzim, amely fontos szerepet játszik a sejt energiatermelésének folyamatában. A sejt energiatermelő gyárában, a "mitokondriumban" helyezkedik el.
A Q10 nem egy testidegen anyag, hiszen szervezetünk is termeli, de nem mindig megfelelő mennyiségben. A Q10 csökkenése esetén energiahiány lép fel, és ha az energia egy bizonyos szint alá süllyed, a sejt elpusztul.
Számos tanulmány alátámasztja a CoQ10 fontos szerepét különböző betegségek kapcsán (szív és érrendszeri betegségek, daganatos betegségek, fogíny betegségek), mégis ez a hatékony tápanyag 3o évig mellőzve volt, kevéssé értették fontosságát és csupán néhány tápanyag kombinációban használták fel.
A szó szoros értelmében, a CoQ10 nem vitamin. Ray Sahelian az All About Coensyme Q-10 című könyv szerzője - szerint, a vitaminok olyan tápanyagok, amelyeket a szervezet nem tud előállítani, és külső bevitelre szorulnak.
CoQ10-et azonban előállít a szervezet, de csak ritkán elégséges mennyiségben. Tehát a CoQ-10 a vitaminhoz hasonló anyag, amely külső bevitelre is szorul.
A "GEL" elnevezés az amerikai szóhasználatban elterjedt lágyzselatin kapszulára utal.
Az elnevezés a koenzim Q10-nek egy vízoldékony, a zsíroldékony formánál jobban felszívódó és hasznosuló kiszerelését jelenti.


Mit jelent a bioelérhetőség?

A bioelérhetőség egy mértékegység, amely kifejezi, hogy az elfogyasztott, megemésztett anyag milyen mennyiségben szívódik fel a szervezetben, ezt pedig a vérben meghatározható anyag-koncentrációval tudjuk kifejezni.
Az adott anyag bioelérhetőségének jelentős meghatározói a vérben való megjelenés gyorsasága és mértéke.
A bioelérhetőség, a biológiai aktivitás és a biopotenciál a tápanyagokkal foglalkozó irodalomban gyakran felváltva fordulnak elő, egymással keveredve, ezért tisztázni kell a fogalmak jelentését.
A bioelérhetőség - az elfogyasztás után - az adott anyag vérben mérhető koncentrációjára vonatkozik, míg a többi fogalom alatt a tápanyag biológiai és funkcionális hatásának mennyiségét értjük.
CoQ10 vízben oldhatatlan, és zsírokban is csak bizonyos fokig oldódik. Ez a tulajdonsága felel a CoQ10 rossz bioelérhetőségéért. Ebből következik, hogy ha sikerül a CoQ10 vízoldékonyságát megoldani, az nagyban növeli a bioelérhetőségét. Ez volt a célja a levédett Biosolv eljárás kifejlesztésének, amely során a CoQ10 részecskéit submikron szintre csökkentették, és az ebből létrejött anyagot (Q-Gel) embereken tesztelték.
t vizsgálatot végeztek abból a célból, hogy a Q-GEL bioelérhetőségét meghatározzák, és egyértelműen a legjobb bioértékelhetőséget (a legmagasabb plazmaszintet, a legrövidebb idő alatt) a Q-GEL-el kapták a többi (olajos kapszula, tabletta, porforma) CoQ10 kiszerelési formulával összehasonlítva.
Kiválóbb bioelérhetősége a Q-gel CoQ10-t jobb vétellé teszi a piacon kapható más Q10 termékekkel szemben. Leginkább azonban a valós személyeken, klinikailag tesztelt eredmények szólnak a Q-gel mellett, más
CoQ10 származékokkal szemben.
Folytatjuk....

Viktória Delicat & C@fe
Győr, Jereváni u. 43.
Tel.: 96/410-497
HZHOZSZLLTS

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.