Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. December 17. 08:54, péntek | Bulvár
Forrás: mti - illusztráció:

Maradona-szobor állítottak a Buenos Aires-i repülőtéren

Maradona-szobor állítottak a Buenos Aires-i repülőtéren

Szobrot emeltek Diego Armando Maradona tiszteletére Buenos Aires fő légikikötőjében, az Ezeiza Nemzetközi Repülőtéren.

A futballtörténelem legnagyobbjai közé tartozó játékost az A terminál első emeletén életnagyságú alkotás örökíti meg, amelyet 3D-s technikával nyomtattak, s azt a fiatal Maradonát ábrázolja, aki a 10-es számot viselve az első helyig vezette az argentin nemzeti együttest az 1986-os mexikói világbajnokságon.

Az argentin sajtó beszámolója szerint az ország repülőtereit üzemeltető cég tulajdonosa a szoborállítással Maradona kívánságának tett eleget, aki sok évvel ezelőtt azt mondta neki, szeretné, ha egyszer az Ezeiza repülőtéren állna az emlékműve.

"Ez a szobor hála és tisztelgés egy hatalmas futballista előtt, aki végtelen örömet szerzett az argentinoknak és a futball szerelmeseinek a bolygó minden táján" - idézte Martín Eurnekiant, az Aeropuertos Argentina 2000 elnökét az Olé című újság.

Maradona 2020. november 25-én hunyt el, 60 évesen. Az ok akut szívelégtelenség volt, amely tüdőödémához vezetett. Pályafutása során odahaza az Argentinos Juniorsban, a Boca Juniorsban és a Newells Old Boysban, Spanyolországban a Barcelona és a Sevilla, Olaszországban pedig a Napoli csapatában játszott. Összesen 589 hivatalos mérkőzésén 310 gólt szerzett, a válogatottban 91 alkalommal szerepelt, és 34-szer volt eredményes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára