Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Szeptember 18. 22:26, vasárnap | Helyi sport
Forrás: V-MTI, fotó: sport365.hu

Maratoni kajak-kenu vb - a győri Csay Renáta a szakág legsikeresebb versenyzője lett

Maratoni kajak-kenu vb - a győri  Csay Renáta a szakág legsikeresebb versenyzője lett

A kajakozó Csay Renáta - Bara Alexandrával párosban - aranyérmet nyert Brandenburgban a maratoni kajak-kenu világbajnokság utolsó, vasárnapi versenynapján, így minden idők legsikeresebb sportolójává vált a szakágban.

A magyar szövetség (MKKSZ) beszámolója emlékeztet rá, hogy a 39 éves győri Csay Renáta az egyesben elért szombati címvédésével érte utol az eddigi legsikeresebb maratonistát, Csabai Edvint, vasárnap pedig pályafutása 18. világbajnoki aranyát szerezte. A párosverseny bronzérmét is egy magyar egység, a Giczy Zsófia, Mihalik Sára Anna duó nyerte meg.

"Örülök, hogy én lettem a legsikeresebb maratoni versenyző, de ettől még az összes eddig aranyérmem ugyanolyan fontos" - mondta Csay, aki hozzátette, addig szeretné folytatni a kajakozást, amíg bírja, és amíg sikeres tud maradni.

Ugyancsak összejött a címvédés a Kövér Márton, Dóczé Ádám kenupárosnak is, a másik magyar egység - Koleszár Zoltán és Dóri Bence Balázs - itt is harmadik lett. A férfi kajakozóknál a Boros Adrián, Solti László kettős ezüstérmes lett.
Az ifjúsági korosztályban világbajnoki címet nyert a Petró Erik, Varga Ádám kajak- és a Laczó Dániel, Bakó Tamás kenupáros.

A magyar csapat tagjai a megrendezett 17 versenyszámból 14-ben nyertek és a világbajnoki aranyérmeken kívül további 13 dobogós helyezést szereztek, így nagy fölénnyel végeztek az éremtáblázat első helyén.

"Azt mondtuk, hogy a győri világbajnokságon elért eredményeket nem lehet felülmúlni, mégis sikerült. 12 győzelmet arattunk tavaly, most pedig 14-et, ami egészen hihetetlen. Mindezt úgy, hogy nagyon kemény mezőnyök voltak, egyik számból sem hiányoztak a korábbi világbajnokok. Nehéz kiemelni bárkit, mert minden versenyzőnk emberfelettit nyújtott, de Csay Renáta előtt külön megemelem a kalapomat. Nehéz elképzelni, hogy az ő sikerességét és tehetségét valaha bárki megközelítheti. Örülök annak is, hogy a B-egységek is kiválóan szerepeltek, ez igazán előremutató a jövőt illetően" - összegezte a csapat eredményességét Weisz Róbert, a maratoni szakág vezetőedzője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben