Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Szeptember 14. 10:44, hétfő | Helyi

Maratoni kajak-kenu vb - A legek világbajnoksága volt

Maratoni kajak-kenu vb - A legek világbajnoksága volt

A vasárnap befejeződött győri világbajnokságon minden idők legjobb maratoni szereplését nyújtotta a magyar kajak-kenu válogatott, és a szervezés is aranyérmet érdemelt.

Hazai részről a felnőtt versenyzők 5 arany- és 3 ezüstérmet nyertek, az ifjúságiak és U23-asok sikereivel kiegészítve pedig 12 arany-, 10 ezüst- és 5 bronzérem a mérleg.

"Szombaton talán kicsit szomorúak voltunk azért, mert Csay Renáta, és ezt most idézőjelben mondom, csak a második helyet szerezte meg az egyéni versenyben. De valójában szenzációs volt minden versenyzőnk számára ez a hétvége - idézte a magyar szövetség hírlevele Weisz Róbertet, a felnőtt szakág edzőjét. - Kezdve kenus lányaink, Lakatos Zsanett és Takács Kincső szereplésével, folytatva Kövér Mártonnal, aki pályafutása során először duplázni tudott, egyéniben és Dóczé Ádámmal párosban is nyert. Csay Renáta Bara Alexandrával ismét nagy fölénnyel nyerte meg a női párost, és Boros Adrián az egyéni ezüstérme után Solti Lászlóval tett csodát párosban azzal, hogy legyőzték a dél-afrikai duót. Titkon én a dobogóra vártam őket, de minden elképzelésünket felülmúlták ezzel az eredménnyel."

Weisz Róbert hozzátette: a győri verseny minden idők legjobb világbajnoksága volt, és nem csak az eredmények tekintetében."A szervezés, a televíziós közvetítés is magas színvonalú volt, és a közönségről is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni" - fogalmazott.

"Az utánpótlás korosztály is minden idők legjobb szereplését nyújtotta, hiszen minden számban érmet szereztek versenyzőink. - mondta Hüttner Csaba, az utánpótlás csapat vezetőedzője. - Valójában nem akarok senkit sem kiemelni, hiszen szívem szerint minden versenyzőnket egyenként kiemelném, mert mindenki a maximumot nyújtotta a három nap során. Volt, aki ájulásig versenyzett, volt, aki nagyon nagy fölénnyel nyerte meg a versenyszámát, tényleg olyan teljesítményeket hoztak ki magukból a fiatalok, ami példaértékű mindenki számára."

Hüttner hangsúlyozta azt is, hogy a sikereket ráadásul mostoha körülmények között érték el: "Ilyen vízen nem nagyon versenyeztek még, de az edzőtáborban kezdték megszokni a helyzetet, és tökéletesen felkészültek erre a versenyre. A közönség pedig egyenesen fantasztikus volt, nélkülük nem élhettünk volna át ilyen csodálatos hétvégét".

MTI Fotó: Kovács Tamás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.