Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Március 12. 15:31, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Március végéig érvényesíteni kell a diákigazolványokat

Március végéig érvényesíteni kell a diákigazolványokat

Március 31-én lejár az előző félévben kiadott diákigazolvány-matrica hatálya, ezért a MÁV-Start arra figyelmezteti a diákokat, hogy március végéig gondoskodjanak igazolványuk érvényesítéséről.

A vasúttársaság hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll, hogy az utazási diákkedvezmény csak érvényes diákigazolvánnyal vehető igénybe, az előző félévben kiadott matricák pedig március 31-éig használhatók fel. A köznevelési és felsőoktatási intézmények a tanév második félévében is érvényesítő matricákkal látják el a diákigazolványokat, amelyek így október 31-éig lesznek érvényesek.

A társaság felhívta a figyelmet, hogy a menetdíjon vagy a pótjegy árán felül nyolcezer forint pótdíjat is kell fizetnie annak, aki jogosulatlanul veszi igénybe a kedvezményt.

Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők a MÁV-Start vonataira ötvenszázalékos kedvezménnyel válthatnak menetjegyet. Az új csomagkedvezményekkel ez az ár további öt százalékkal csökken, ha a menetjegyet automatánál váltják meg, tízzel pedig, ha online veszik és otthon nyomtatják vagy mobileszközön mutatják be. A MÁV egyes alacsonyabb kihasználtságú, legalább száz kilométer távolságra, csúcsidőn kívül közlekedő járataira szóló e-vonatjegyek pedig húsz százalékkal olcsóbbak - ismertették.

A közoktatásban és a felsőoktatásban résztvevő nappali és esti tagozatos tanulók 90 százalékos havi, félhavi, illetve harmincnapos bérletet is vásárolhatnak lakóhelyük vagy tartózkodási helyük és oktatási intézményük székhelye, illetve gyakorlati képzésük helyszíne között - emlékeztettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.