Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2010. Március 24. 17:20, szerda | Sport
Forrás: Red Bull Hungary Ltd

Március 26-27-én Abu Dzabiban indul a Red Bull Air Race műrepülő világbajnokság 2010-es idénye

Március 26-27-én Abu Dzabiban indul a Red Bull Air Race műrepülő világbajnokság 2010-es idénye

A Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő világbajnokság, amely a világ 15 legjobb versenypilótájának gyorsasági és ügyességi versenye. A 2010-es Red Bull Air Race Világbajnokság nyitó futamát március 26-27-én rendezik Abu-Dzabiban. A ve

Besenyei Péter elmondása szerint minden évben örömmel tér vissza az Egyesült Arad Emirátusokba, ahova sok jó emlék köti. "Abu Dzabiban a melegtől eltekintve ideálisak a körülmények, az egyik kedvenc helyszín annál is inkább mivel itt már kétszer is sikerült nyernem. Minden évben lelkes és nagyszámú magyar közönség drukkol nekem magyar zászlókat lengetve és ez nagyszerű dolog. A pálya látszólag /a rajz alapján / nem túl bonyolult - én szeretem a nehezebb, technikásabb pályákat -, de természetesen az első repülés után látjuk majd, hogy valójában mennyire könnyű vagy sem....sokszor a rajzot nézve egyszerűnek ítéljük a pályát és repülve derül ki, hogy nem is olyan könnyű mint gondoltuk!" - mondta el Besenyei.

A Red Bull Air Race Világbajnokság idénynyitó futamát az Abu-Dzabi Idegenforgalmi Hivatallal szoros együttműködésben, az Abu-Dzabi Sporttanács elnökének - őfelsége Hazza Bin Zayed Al Nahyan sejk - védnökségével rendezik meg. A festőien kék ég és Abu-Dzabi felhőkarcolókkal tűzdelt gyönyörű tengerpartja fantasztikus háttérként szolgál a nemzetközi motorsport-világbajnokság idei első futamához, amely az év során a Közel-Keleten rendezett egyik leglátványosabb sporteseménynek számít. A kvalifikációt március 26-án rendezik, a versenyre pedig március 27-én szombaton kerül sor.

A világsorozat 2004. évi kezdete óta a világ számos nagyvárosában több mint 40 versenyt bonyolítottak le sikeresen. A verseny régi múltra tekint vissza Budapesten, ahol az elmúlt hat évben több mint 500 ezer néző látogatott ki évente az egyes futamokra és lehetett részese belépődíj nélkül az izgalmaknak.

A Red Bull Air Race GmbH szorosan együttműködik minden egyes szervező várossal, hogy ne csak egy olyan szórakoztató és sikeres eseménnyel gazdagítsa a helyi rendezvény kalendáriumot, amely a helyi lakosok és látogatók számára jelent látványos szórakozási lehetőséget és élményt, hanem amely egyidejűleg hozzájárul a helyi turizmus fellendülésének elősegítéséhez is. A nemzetközi televíziós közvetítéseken keresztül a futamokat világszerte hat kontinens 183 országában 270 milliós nézőközönség kísérheti figyelemmel. Az egyes futamokon átlagosan mintegy 330 újságíró van jelen és közvetít a világbajnokág eseményeiről, amely a tavalyi évben világszinten 400 millió fős média elérést és hozzávetőleg 26,3 millió euró média értéket eredményezett.

A Red Bull Air Race Világbajnokság iránt folyamatosan növekvő érdeklődést alátámasztja a televíziós nézettség, a versenyekre kilátogató nézők és a versenyekről élőben közvetítő újságírók számának növekedése, valamint a potenciális jövőbeni szervező városok által leadott jelentkezési pályázatok számának évről-évre történő emelkedése, a pályázó városok közti versenyhelyzet fokozódása.

A 2009-es budapesti futam lebonyolításában 650 magyar munkavállaló vett részt a verseny hetében. A Red Bull Air Race GmbH 2 millió eurót költött Budapesten a magyar beszállítókra és legkevesebb 4000 vendégéjszakát generált a 400 fős külföldi stáb elszállásolása révén.
A versenysorozat bizonyított jótékony gazdasági hatásai miatt kiemelkedően népszerű, Budapest kivételével a szervező városok jelentős díjat fizetnek a verseny megrendezésének jogáért.

Ezt támasztja alá például Dwight Duncan a kanadai Ontario tartományi pénzügyminisztere, aki kiemelte a világbajnokság 2009-es Windsor-i futamának helyi gazdaságra gyakorolt pozitív hatását. Nyilatkozata szerint a gyorsasági műrepülő versenysorozat ráirányította a figyelmet mind Windsorra, mind pedig Ontariora, Kanada legnépesebb tartományára. Számításai szerint a Windsor-i futam révén keletkezett gazdasági tevékenység összértéke elérte a 100 millió dollárt.

„A Red Bull Air Race nemzetköziségének köszönhetően ez egy hatalmas turisztikai lehetőség nemcsak a régió, hanem a tartomány számára egyaránt. Valódi hajtóerőt jelent mind a helyi gazdaság, mind pedig a turizmus számára, valamint Ontario és Kanada, mint csodás úti célok reklámozására" - nyilatkozta tavaly nyáron Duncan. A sikeres együttműködésnek köszönhetően a város további két évre elkötelezte magát a gyorsasági műrepülő VB helyi futamának megrendezése mellett.

A fentieken túl a Red Bull Air Race világbajnoki futama költségmegtakarítást is jelent a magyar főváros számára a nemzeti ünnep infrastrukturális támogatása révén. Az augusztus 20-i tűzijáték lebonyolításához a Red Bull többek között hangtechnikát, videokivetítőket, áramot, tömegbiztosításhoz szükséges támogatást nyújt, illetve elősegíti a televíziós közvetítést is, amelyek mind hozzáadott értéket és minőségi szórakozási élményt biztosítanak a nézők számára.

A 2009-es világbajnoki küzdelem során a brit Paul Bonhomme és az osztrák Hannes Arch csatája világszerte lenyűgözte a szurkolókat. A világbajnoki korona végül Bonhomme fejére került, miután a nézőcsúcsnak számító 800 ezres közönség előtt megnyerte a barcelonai finálét. A 2010-es versenyszezonban a Red Bull Air Race Világbajnokságnak 5 kontinens 8 nagyvárosa ad otthont. Budapest idén is olyan jelentős nagyvárosok mellett láthatja vendégül a levegő száguldó cirkuszát, mint New York, Rio de Janeiro vagy Lisszabon.

Az idei évre meghirdetett versenynaptár:
Március 26-27. - Abu Dzabi, Egyesült Arab Emirátusok
Április 17-18. - Perth, Ausztrália
Május 8-9. - Rió de Janeiro, Brazília
Június 5-6. - Windsor, Ontario, Kanada
Június 19-20. New York, Amerikai Egyesült Államok
Augusztus 7-8. - EuroSpeedway, Lausitz, Németország
Augusztus 19-20. - BUDAPEST
Szeptember 4-5. Lisszabon, Portugália

A Red Bull Air Race GmbH Salzburgban (Ausztria) bejegyzett független vállalkozás, a Red Bull Air Race Világbajnokság hivatalos szervezője. A Red Bull Air Race Világbajnokságot, a légi sportokat és a repülési világrekordokat ellenőrző szervezet, az 1905-ben alapított Nemzetközi Repülő Szövetség (FAI) felügyeli.

A világbajnoki sorozatról bővebb információt a www.redbullairrace.com honlapon olvashat.


Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 27. 08:00, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Májusban rendezik a jövő évi viadalt

Május 12-től 16-ig szerepel a Tour de Hongrie a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) jövő évi, frissen nyilvánosságra hozott versenynaptárában.

2020. Szeptember 24. 08:40, csütörtök | Sport

Szerencsés győzelem a Kakucs Ringen

Szeptember 12-13-án zajlott az Euroaszfalt Rallycross Országos Bajnokság negyedik futama, amit Nagy Beni szerencsésen meg is nyert.

2020. Szeptember 18. 11:34, péntek | Sport

Most sem vettük be Eger várát…

Ismét nem látta meg a célt a Kronome - Pásztor ralipáros.

2020. Szeptember 14. 14:03, hétfő | Sport

Rally: Mi se tudtuk bevenni Egert!

Nagy várakozással tekintett a Ritmus ASE az Eger Ralira, bízva egy újabb futamgyőzelemben és további jó helyezésben.