Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Október 26. 07:25, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Másfél millió köbméter iszapot és törmeléket szállítottak el

Másfél millió köbméter iszapot és törmeléket szállítottak el

Eddig körülbelül másfél millió köbméter iszapot és törmeléket takarítottak el a katasztrófa sújtotta térségben a házak környékéről. Ezt az úgynevezett VI. tározóba vitték, ez azonban a számítások szerint egy-másfél nap múlva

Eddig a településeken lévő iszap, illetve törmelék 80 százalékát takarították el a katasztrófa sújtotta térségben, másfél millió köbméternyi anyag került a VI. tározóba. Számítások szerint azonban ez be fog telni körülbelül egy-másfél nap múlva. Emiatt a katasztrófavédelem arra kérte a Mal Zrt.-t, hogy erre a célra jelöljenek ki egy másikat. Az érintett területekről körülbelül még ugyanennyi iszap és törmelék fog kikerülni, mivel még sok ház vár bontásra.

Azt továbbra sem tudni, hogy Devecseren mennyi házat kell ledózerolni. Összesen 290 épületről van szó, ebből várhatóan 150-170-et bontanak majd el. Kolontáron pedig 23 olyan ház van, amelyet egyelőre nem rombolhatnak le, mivel az ingatlanok tulajdonviszonyai nem rendezettek. Ugyanakkor a híd felállításának előkészületeihez már hozzákezdtek a településen, jelenleg a régi híd törmelékeit távolítják el a katonák. A munka kedden várhatóan cölöpözéssel folytatódik majd.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.