Városlista
2021. február 26, péntek - Edina

Hírek

2019. December 20. 07:30, péntek | Külföld

Második világháborús bombákat hatástalanítottak Németországban

Második világháborús bombákat hatástalanítottak Németországban

Két második világháborús bombát hatástalanítottak péntekre virradóra Németországban.

Lipcsében a tűzszerészek egy 250 kilogrammos brit bombát hatástalanítottak, aminek következtében az egy kilométeres körzetben élő csaknem tízezer embernek kellett átmenetileg elhagyni a lakását.

Az evakuáció által érintett területen lakások mellett idősotthonok és napközik is vannak. A harceszközt építési munkálatok során találták meg. A rajna-vidék-pfalzi Germersheim városában pedig egy gyújtóbombát robbantottak fel ellenőrzött körülmények között – közölte a helyi rendőrség Twitter-oldalán.

A foszforral töltött 50 kilogramm súlyú bombát szintén építkezési munkálatok közben találták meg, de ez utóbbi azonban megsérült.
A rajna-vidék-pfalzi tűzszerész szolgálat szóvivője szerint a valódi veszély nem is annyira a repeszekben, hanem a foszfortöltetben rejlik, amely oxigénnel heves reakcióba lép és mérgező ködöt alkot.

Az ellenőrzött robbantás miatt mintegy kétezer lakónak kellett a 600 méter átmérőjű veszélyzónát ideiglenesen elhagynia. Az evakuáció a germersheimi kórházat is érintette, a pácienseket még az este folyamán átszállították a közeli Kandel település klinikájára.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 26. 10:05, péntek | Külföld

A fertőzöttek száma a világon 112,9 millió, a halálos áldozatoké meghaladta a 2,5 milliót

A világon 112 981 302 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 507 391, a gyógyultaké 63 731 646 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli adatai szerint.

2021. Február 26. 08:43, péntek | Külföld

Csökkentették a brit járványkészültségi szintet

Egy szinttel alacsonyabbra csökkentette az eddigi legmagasabb, ötös fokozatról a koronavírus-járvány intenzitását jelző készültséget csütörtökön a brit kormány.

2021. Február 26. 07:51, péntek | Külföld

Napenergiát gyűjtő és továbbító űrbéli panelt fejlesztettek amerikai kutatók

Napenergiát gyűjtő és továbbító űrbéli panelt fejlesztettek amerikai kutatók, mely a Föld bármely pontjára képes lesz a jövőben elektromosságot küldeni.

2021. Február 26. 07:00, péntek | Külföld

Brit kutatók: az antitest-vizsgálatok már jelzik az oltás hatékonyságát

Brit kutatók csütörtökön ismertetett vizsgálati eredményei szerint a lakossági antitest-vizsgálatok már egyértelműen jelzik a koronavírus elleni oltás hatékonyságát.